8/1/07

Obrenova, Čađina ili narodna policija

Čija je policija u Doboju? Do sada je bila Obrenova (čitaj: mafijaška), a od sada bi mogla biti Obrenova, Čađina (čitaj esenesdeova) ili narodna (čitaj: profesionalna). Kada je prije nekoliko dana novi načelnik CJB Doboj Tihomir Narić, sa svojim zamjenikom, službeno posjetio trenutno najvećeg dobojskog mafijaša Obrena Petrovića, porasle su šanse da dobojska policija i dalje ostane Obrenova. Narodna, to je već sasvim jasno, neće još dugo biti.

Prilikom ove posjete Obren Petrović je obećao materijalnu i drugu pomoć dobojskoj policiji. Kao da je dobojska policija siroče ili sponzoruša, kojoj treba pomoć od trenutno najvećeg dobojskog mafijaša. Sve do sada smijenjene, otpuštene, otjerane ili penzionisane dobojske policajce i udbaše Obren Petrović je zaposlio kao svoje zamjenike, načelnike odjeljenja i savjetnike, sa platama koje su dva puta veće od plate načelnika CJB. Možda je novom načelniku CJB obećao da će i za njega čuvati dobro radno mjesto u opštinskoj upravi, ako slučajno bude imao problema.

Vrijeme će pokazati ko je u pravu: oni koji su odmah govorili da se sa postavljenjem novog načelnika CJB Doboj neće ništa suštinski promijeniti u radu dobojske policije ili oni nepopravljivi optimisti koji vjeruju u čudo. Vrlo brzo će biti jasno imaju li Tihomir Narić i njegovi politički mentori volje i sposobnosti da promijene po dubini stranačko-kriminalne kadrove na ključnim pozicijama u CJB, da izvade iz ladica i aktiviraju predmete o najvećim dobojskim kriminalnim aferama i da otkriju i prijave sav dobojski kriminal, koji je sistematski skrivan proteklih godina. Ako budu na pravom putu, prvo će po nalogu Specijalnog tužilaštva morati hapsiti Obrena Petrovića i njemu slične.

4 comments:

Anonymous said...

Predlazem da policija promijeni ime u POCILIJA, jer ne samo da ne hapse ove lopove, nego nisu u stanju da sacuvaju i one koji su vec u zatvoru. Sve cesce se zatvorenici "odlucuju" da kaznu sluze na slobodi. A mozda bi bilo dobro da se cijela drzava proglasi zatvorom, pa bi svi oni automatski bili "zatvoreni"?.

Anonymous said...

Obrene, spasi Doboj i ubij se

Anonymous said...

Bilo bi najbolje ne imenovati načelnika CJB Doboj dok mafijaš Obren Petrović rukovodi ovim centrom.

Anonymous said...

Posjetite www.dobojskikriminalci.blogger.ba