5/2/07

Oduzeti opljačkano

Vlada RS priprema zakon o oduzimanju nezakonito stečene imovine, koji bi uskoro trebao biti usvojen i primijenjen. Opljačkani građani željno očekuju ovaj zakon, vjerujući da će on obezbijediti oduzimanje imovine od nekoliko hiljada kriminalaca u RS i ispravljanje jedne od većih nepravdi u proteklih petnaet godina.

Procjena je da u Doboju ima više od stotinu kandidata za oduzimanje nezakonito stečene imovine. U ovom tekstu spomenućemo samo neke likove koji su u proteklih 15 godina na nezakonit način stekli imovinu, a od vas očekujemo da nam prijavite i druge koji su nezakonito stekli imovinu ili da nam dostavite dodatne informacije za lica sa spiska. Na osnovu vaših informacija vršićemo povremeno ažuriranje i dopunu ovog spiska. Namjera nam je da u ovu aktivnost uključimo javnost i da olakšamo posao nadležnim organima za provođenje zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine.

Ko su dobojski milioneri koji su svoju imovinu uglavnom stekli na nezakonit način u proteklih 10 ili 15 godina? Ne mislimo da je svaki milioner ili bogataš lopov koji je imovinu stekao na nezakonit način. Za ove čije imena navodimo smo sigurni, jer raspolažemo sa dovoljno dokaza. Isto tako znamo da ovo nije konačan broj i da ćemo širi spisak moći sačiniti tek uz vašu pomoć.

Milan Ninković, prije rata imao kuću u Pločniku, radionicu za proizvodnju svijeća i polovni automobil «golf», danas ima imovinu vrijednu nekoliko miliona KM, od poznate imovine u vlasništvu ima šljunkaru, građevinske mašine, kamione, automobil vrijedan preko 100000 KM, nekretnine u Pločniku, Doboju, Srbiji i Crnoj Gori, najveći dio imovine stekao nezakonito koristeći ili zloupotrebljavajući položaj predsjednika vladajućeg SDS i ministra odbrane RS.

Dragan Mikerević, prije 10 godina imao samo društveni stan u Doboju i polovni automobil, danas ima imovinu vrijednu nekoliko miliona KM, od poznate imovine u vlasništvu ima nekoliko poslovnih prostora u Doboju, stanove u Doboju, Banjaluci, Novom Sadu i Londonu, nekretnine na crnogorskom primorju, renoviranu kuću u Bukovačkim Čivčijama vrijednu oko pola miliona KM i značajan akcionarski kapital u više firmi, najveći dio imovine stekao nezakonito u vrijeme kada je bio predsjednik Vlade RS i predsjednik dobojskog PDP.

Uroš Krulj, prije rata imao samo kuću u Kožuhama i polovni automobil, danas ima imovinu vrijednu nekoliko miliona KM, od poznate imovine u vlasništvu ima firme «Autokomerc» i «Trebavaekspres», buvlju pijacu, kuću u Doboju vrijednu oko pola miliona KM i nekretnine u Srbiji i Crnoj Gori, najveći dio imovine stekao nezakonito kao direktor «Bosnaprevoza» (o pronevjeri 2 miliona KM postojala je krivična prijava sa dokazima) i «Autokomerca».

Milenko Cvijanović, prije rata imao društveni stan i polovni automobil, danas ima imovinu vrijednu nekoliko miliona KM, u vlasništvu ima nekretnine i drugu imovinu u Doboju, RS, Srbiji i Crnoj Gori, najveći dio imovine stekao nezakonito kao direktor Elektro Doboja.

Slavko Dragičević, prije 10 godina imao stan i stari «reno 4», danas ima imovinu vrijednu nekoliko miliona KM, u vlasništvu ima «Dobojputeve», novoizgrađeni stambeno-poslovni objekat u Doboju, benzinsku pumpu u Podnovlju, pansione na Jahorini i drugu imovinu, najveći dio imovine stekao nezakonito kao direkor «Dobojputeva» i predsjednik dobojskog SNSD.

Borislav Paravac, prije rata imao samo porodičnu kuću, motokultivator i automobil «jugo 55», danas ima imovinu vrijednu preko milion KM, u vlasništvu ima nekretnine i drugu imovinu, najveći dio stekao nezakonito u vrijeme kada je bio predsjednik izvršnog odbora opštine, narodni poslanik i član predsjedništva BiH.

Mirko Stojčinović, prije rata imao društveni stan i polovni automobil «lada», danas ima imovinu vrijednu preko milion KM, u vlasništvu ima više stambenih i poslovnih objekata, kablovsku televiziju i drugu imovinu, najveći dio imovine stekao nezakonito u vrijeme kada je bio predsjednik skupštine opštine Doboj i direktor «Jahorine» u Doboju.

Obren Petrović, prije rata imao kuću u Lipcu, danas ima imovinu vrijednu preko milion KM, u vlasništvu ima nekoliko stanova i poslovnih prostora, pansione na Vlašiću i drugu imovinu, najveći dio imovine stekao nezakonito kao policijski funkcioner u ratu i načelnik opštine Doboj.

Petar Ninković, prije rata točio gorivo na Energopetrolovoj benzinskoj pumpi, imao porodičnu kuću i polovni automobil, danas ima imovinu vrijednu preko milion KM, u vlasništvu ima «Slatku tajnu», nekretnine i drugu imovinu, najveći dio imovine stekao nezakonito kao direktor SDS-ove firme «Duga» i brat Milana Ninkovića.

Sreten Telebak, prije rata imao stan u Sarajevu i polovan automobil, danas ima imovinu vrijednu preko milion KM, u vlasništvu ima nekretnine i drugu imovinu, najveći dio imovine stekao nezakonito kao direktor Željeznica RS.

Uroš Gostić, prije rata imao društveni stan i polovni automobil, danas ima imovinu vrijednu preko milion KM, u vlasništvu ima firmu za promet naftnim derivatima i drugu imovinu, najveći dio imovine stekao nezakonito kao direktor Naftne industrije RS i poslanik u Narodnoj skupštini RS.

Branislav Garić, prije rata bio podstanar i imao polovni automobil, danas ima imovinu vrijednu preko milion KM, u vlasništvu ima stanove, kuće i poslovne prostore u Doboju i Novom Sadu i drugu imovinu, najveći dio imovine stekao nezakonito kao direktor «Bosnakoopa», načelnik urbanizma, potpredsjenik skupštine opštine i predsjednik dobojskog SDS-a.

Miodrag Rađa, prije rata imao društveni stan i polovni automobil, danas ima imovinu vrijednu preko milon KM, u vlasništvu ima dobojski ŽGP, nekretnine u Doboju i Srbiji i drugu imovinu, veći dio imovine stekao nezakonito kao direktor ŽGP.

Mladen Kršić, prije rata živio u roditeljskoj kući u Stanarima i imao atomobil «jugo», danas ima imovinu vrijednu više od milion KM, u vlasništvu ima građevinske mašine, stanove u Doboju i Beogradu i drugu imovinu, najveći dio imovine stekao nezakonito kao direktor Rudnika lignita u Stanarima i načelnik odjeljenja za privredu.

Milko Gogić, prije rata imao društveni stan i polovni automobil, danas ima imovinu vrijednu više od milion KM, u vlasništvu ima firmu «Interšped» sa uzurpiranim željezničkim zemljištem, poslovni prostor u glavnoj ulici i drugu imovinu, najveći dio imovine stekao nezakonito kao direktor «Interšpeda» i funkcioner komesarijata za izbjeglice, kada je švercovao sa humanitarnom pomoći.

Janko Jovanović, prije rata imao društveni stan i polovni automobil, danas ima imovinu vrijednu više od milion KM, u vlasništvu ima stambeno-poslovnu zgradu u Doboju i drugu imovinu, najveći dio imovine stekao nezakonito kao upravnik carinarnice u Doboju, radnik uprave za indirektono oporezivanje i uz pomoć supruge Jovanke Jovanović, predsjednika Osnovnog suda u Doboju i člana stečanje mafije.

Siniša Đorđević, prije rata imao društveni stan i automobil «zastava», danas ima imovinu vrijednu više od milion KM, u vlasništvu ima firmu «Mesopromet», više poslovnih prostora u Doboju i drugu imovinu, najveći dio imovine stekao nezakonito kao advokat i član PDP organizujući prevarantski posao izgradnje stanova u Doboju i zastupajući više lica u postupcima pred upravnim i pravosudnim organima prilikom čega se služio političkim vezama i podmićivanjem tužioca, sudija i ovlaštenih radnika organa uprave.

U drugu grupu bi se uslovno mogle svrstati osobe čija vrijednost imovine stečene na nezakonit način iznosi nekoliko stotina hiljada KM, uz mogućnost da vrijednost imovine nekih od pomenutih prelazi milion KM. Među njima su Novak Radojčić, Boro Pantić, Miroslav Radojčić, Stojko Blagojević, Zdravko Miličević, Miko Marković, Mirko Okolić, Zlatko Žakula, Darko Vidojević, Milovan Krčo, Pero Bukejlović, Perica Gojković, Slaviša Bukejlović, Veseljko Topalović, Đoko Stanišić, Nikola Gavrić, Slavko Nedić, Duško Panzalović, Gradimir Lalić, Ljubomir Kovačević, Vlado Đurđević, Mile Petričević, Milenko Panić, Milan Kovačević, Radivoje Gojković, Dragan Bogdanović, Dragan Đuranović, Milan Torbica, Mišo Plavšić, Mišo Ilić, Zdravko Petrović, Dimšo Todorović i mnogi drugi.

Treću grupu čini vlasnici privatnih firmi koji su veći dio svoje imovine milionske vrijednosti stekli poreskim utajama, carinskim prevarama, podmićivanjem, novcem sumnjivog porijekla i drugim pogodnostima prilikom dobijanja poslova, građevinskog zemljišta i slično. To su prije svih vlasnici Građ-prometa, Total trejda, Bato petrola, Džungle, Tatića, Đalića, DSW, Trgotransa, Šipada, Dejan komerca, Košute, Bolera, Premijera, Bijelić petrola, Merkura, Elta kabela, Oda petrola i više šljunkara. Sve ove privatne firme imaju poznate lokalne političke pokrovitelje, koji često u njima imaju suvlasničke interese. U vlasništvu poznatih lokalnih političara i drugih moćnika je dio prostora u kompleksu Džungla, veći dio benzinske pumpe Merkur i imovina drugih dobojskih privatnih firmi. Firma Premier je dobila ime po Peri Bukejloviću, koji im je obezbjeđivao unosne poslove na Željeznicana RS i na drugim mjestima.

Očekujemo vaše korisne informacije o ovoj temi putem komentara na ovaj tekst ili na e-mail dobojskamafija@gmail.com

39 comments:

Anonymous said...

Ovo je jako lijepa lista, a po duzini, jos malo pa bi se mogla smatrati zvanicnim popisom svih gradjana Doboja. U svakom slucaju ovo je lista "zasluznih gradjana Doboja" i "cuvara naseg novca". Salu na stranu, ali tragicno je da ideja o oduzimanju kriminalno stecene imovine ima jednu manu. Naime oni koji bi trebali da vrse procesuiranje i oduzimanje te imovine, su ili sami u toj grupi kojoj treba nesto oduzeti, ili su "dobri jarani" sa onima od kojih to treba oduzeti. Plasim se da ova ideja, koju Dodik opravdano zeli da ozivi u RS ne bude kao i sve drugo "samo dobra ideja". Tu ne sumnjam u njegove dobre namjere, vec sumnjam u rad na terenu gde tu ideju treba da ozive i prevedu u djelo. Medjutim u svakom slucaju treba podrzati ovakvu inicijativu jer sve drugo vodi u beskonacni kriminal i potvrdu da je ovo drzava u kojoj vlada mafija. Vrijeme je da i ovi dobojski "biznismeni" odu na "sluzbeni put" od par godina, kao sto je to bilo u filmu "Otac na sluzbenom putu" od Kusturice.
Jedino nemojte Paravca, jer on je ipak "bivsi pre'sje'nik - nas co'ek", a sto je najbitnije on je bio uvijek "antiprotivan", tj. protiv onog "pakosnog" Zapada koji nista drugo ne radi nego po cijeli dan samo smislja pakosti Srbima. Naravno njegovog tatu i tatinu subaru sa kokardom da i ne spominjemo ...

Anonymous said...

Maratonci trce pocasni krug, ali ovaj puta su u dresovima SNSD-a. Izgleda ona recenica od gospodina Vasica ".. da ce nekoga ujesti guja ..", vezana za prijem novih clanova u SNSD, se nije ostvarila. E sad ili je ta guja vec nekoga ujela ili se radi o nekakvoj guji-penzioneru koja nema zube, jer na listi SNSD-a su "sve poznate fantomske face" ?!. Preporucujem gospodinu Vasicu da onu guju zatvori par dana bez vode i hrane i onda da pokusa da "preceslja nove clanove". Salim se i ne zelim da ismijavam ono sto je gospodin Vasic tada rekao, vec zelim da se on probudi i pogleda sadasnje "prvoborce" oko sebe, ili neka predlozi Dodiku da dodaju jos jedno slovo u ime stranke, pa neka se stranka zove SNSDS. Nadam se da se gospodin Vasic nece naljutiti na moj komentar.
-Nostradamus

Anonymous said...

Neka imena očigledno nedostaju u ovom tekstu. Zašto nema nikog od rukovodioca iz Telekoma (Popović, Topalović, Radonjić i drugi), pripadnika pravojnih formacija (Karaga, Predo, Piko, Šljuka i drugi), pojedinaca iz sadašnje opštinske vlasti(Suljkanović, Džega, Kovačević, Paleksić), Srete Blagojevića, vlasnika BMD i još nekih faca? Ovaj tekst treba dopuniti i sa imenima i prezimenima vlasnika spomenutih privatnih firmi.

Anonymous said...

Najveca je zalost sto su svi ti gore navedeni lopovi trenutno usli u stranku SNSD, pa ce svojim kriminalno stecenim novcem da financiraju razne projekte samo da nebudu procesuirani.Ako im Premijer Dodik to dozvoli i ne pocisti ta govna celicnom cetkom oni ce od ove iole dobre stranke da naprave lopovsko gnijezdo. Predlazemo da se pod hitno od Republike Hrvatske otkupi Goli Otok i te lopove smjestiti tamo da trunu, a njihovu imovinu dati narodu na raspolaganje. Stim da tu treba dodati jos i Milorada Filipovica iz Kostajnice(SEFA U ELEKTRODISTRIBUCIJI DOBOJ) koji je prije rata imao golfa l,i trgovinu u porodicnoj kuci, a sad ima imovinu vrijednu 500-1000.000 KM

Anonymous said...

Kada se procita ovaj tekst,ispade da je autor teksta jedini posten covjek u Doboju,a svi ostali u Doboju su lopovi.
Kada bi,autor teksta, malo dublje sebe proanalizirao , stavio bi sam sebe medju vodece na spisku nabrojanih.
Iz teksta prizilazi da svi sto rade i imaju nešto su lopovi. Mi trebamo podržati privrdu u Doboju, ako želimo radna mjesta za našu djecu.
Ne kazem ja da nema kriminala, ali je tragicno stavljati na listu kriminalaca,sve koji sticu i rade, a pogotovo ih stavljati na listu sa onim koji ništa ne rade.
Trebalo bi zaviriti na kartice placenih poreza,pa bi se onda moglo pricati o kriminalu,a ovako nabrajati bez dokaza je kriminal.

Anonymous said...

Prethodni komentar mi liči na priču onih koji pripadaju kriminalnom krugu ili njihovim zastupnicima. Smatram da je broj onih koji su na kriminalan način stekli imovinu u Doboju daleko veći, jer je ovim spiskom obuhvaćeno samo oko 0,3% stanovništva opštine Doboj.

Anonymous said...

Ovaj spisak sadrži samo imena sumnjivih ili onih za koje postoje osnovi sumnje da su imovinu stekli na nezakonit način. Zakonom o oduzimanju nezakonito stečene imovine biće određen nadležni organ koji će sprovoditi ovim zakonom propisan postupak za utvrđivanje da li je neka sumnjiva imovina stečena na zakonit ili nezakonit način. Problem je samo u tome kako će Mikerević dokazati na koji način je stekao sadašnju imovinu vrijednu nekoliko milona KM kada se zna da je prije 7 godina imao imovinu vrijednu oko 70.000 KM (recimo treba dokazati da je imao godišnje prihode oko 1 milion KM), Drago Đurić treba dokazati na koji način je došao do 30 milion KM koje je uložio u izgradnju i opremanje kompleksa objekata "Džungla" u Doboju, itd.

Anonymous said...

Zasto autor ovog bloga se fino ne pokaze u javnosti, izadje sa dokazima, pa po redu kaze ovaj ovo radio evo dokaz, ovaj ono radio evo dokaz, a ne ovako pljuje ljude u prazno. Pa brate fino izadji i kazi e ja sam taj mudonja koji je odlucio da progovori. Ovaj blog ne moze neko da pise i da daje ovakve informacije a da sa ovima ne pije kafu i po neki viski. Ja kako vidim ispade ti majstore najposteniji od njih svih ili si bio toliko nesposoban pa nisi znao da ukrades ko ovi pa ti sad mozda krivo. Sta hocu da kazem najlakse je majstore otvoriti blog i pljuckati po nekom. Znas kad cu ja da vjerujem u ovo sto ti pises, kad fino kazes e ja sam taj i evo sta ja imam od imovine i kad dokazes da nisi nikad bio sa takozvanom ovom mafijom, a onda izneses dokaze protiv navedenih. Neki ljudi zasluzuju da budu ovde i tu nema dileme, koji su to imalo ko dobro poznaje Doboj znaju koji su, al neki ljudi su tu bez dokaza i razloga onako samo da se pljucka. Ja kako pogleda ovaj spisak ispade da svaka firma u doboju koja imalo bolje radi i zaposljeva preko 4 covjeka da joj je gazda neki krimos.
Najlakse je nekog pljunuti ukaljati mu ime a za to ne odgovarati, zato ako imas majstore neki dokaz pravac sud pa ih tuzi, ovako niti ja imam nesto od ovoga, niti ti imas nesto od ovoga, niti taj dole napaceni narod sto radi za neke sitne pare. Ko ima koristi od ovoga imaju neke sofisticirane babe koje su naucile da koriste net i koje pored neta znaju da heklaju i ispijaju kafe. Ako je sud ovoliko korumpiran koliko ti napisa i u onom drugom blogu, pa nije ti to jedini sud u drzavi koji je nadlezan za ovakve likove. Druga stvar, nije poenta u kukanju i pricanju, nego je poenta nesto napraviti i uraditi. Sta sledi kao logicno pitanje? Pa sta si ti uradio da dokazes da je od ovoga nesto istina i da toliko kriminalnih firmi posluje u tako malom okruzenju? Pa nisi nista! Sta uzeo si da pises blog, hahahaha! Pa ti onda stvarno ne kapiras sta je internet. Tako "posteni" autoru ja kako vidim ti si neka opasna picketina, koja se krije u nekoj rupi i pise nebulozne stvari da bi se grupa besposlenih budala zabavila.

Ocekujem neki komentar na ovo od ovih tvojih poklonika kojima si idol, al nemojte i mene da svrstate u tu grupu kako ih nazvaste vi, jer je to opet optuzba bez dokaza. Kao primjer navodim ovaj predhodni komentar koji je neko drugi postavio pa je odmah prozvan clanom tog tkzv. mafijaskog drustva.

Eto ajd sad uzdravlje!!!

Anonymous said...

"...Tako 'posteni' autoru ja kako vidim ti si neka opasna picketina, koja se krije u nekoj rupi i pise nebulozne stvari da bi se grupa besposlenih budala zabavila..."

Jako cudan nacin da se istakne sopstveni "tolerantan stav", a istovremeno ukaze na "greske" autora ovog blog-a. Vidim da se nas "junak" i potpisao ili je to zaboravio, a trazi od autora da se licno predstavi. Imam utisak da je autor "dirnuo" nekoga ko ima "orasa u dzepu" pa se malo doticni probudio i drzi predavanja o slobodi misljenja.

Gospodine ili druze, to sto vi trazite od autora mozete dobiti samo na sudu a blog ima potpuno drugu namjenu. Izmedju ostalog da i vama omoguci da ANONIMNO napiste to sto ste napisali, a da autor i mi svi ostali nismo sigurni o kome se tu radi. To znaci da to VASE pravo da nas informisete o vasem stavu imamo takodje i mi ostali.
Smiri se i spusti loptu na zemlju ...
-Nostradamus

Anonymous said...

Ja sam siguran da blog već čitaju i malo veće zveri, zato mafija treba da se ozbiljno čuva.

Anonymous said...

Taj Gogić je jedan o većih kriminalaca i smradova u Doboju. Obogatio se u ratu preprodajući humanitarnu pomoć preko Košute. Sve dobojske trgovine bile su pune ove robe. Kasnije je podmetnuo eksploziv u prostor da bi uništio dokumentaciju i tragove svog kriminala (isto ovo je u ratu uradio i kriminalac Slobodan Mićić u Trebavakomercu). U ratu je uz pomoć predsjednika skupštine opštine Drage Ljubičića (njegov badžan)i Mileta Petričevića nezakonito uzurpirao željezničko zemljište. Da ne bi bio smijenjen sa funkcije direktora u Interšpedu morao je većem kriminalcu od sebe Slavki Dragičeviću platiti stolariju za benzinsku pumpu u Podnovlju.

Anonymous said...

Na ovom spisku bi trebalo biti mjesta za Dragana Pavlića,koji radi kao nadzorni organ u opštini Doboj. Ova pritajena lopuža već više godina po nalogu glavnih opštinskih kriminalaca ovjerava izvođenje neizvedenih i sumnjivih poslova koji se plaćaju iz budžeta opštine. Za služenje kriminalu dobio je stan, poslovni prostor i veće količine novca, tako da bi se mogao svrstati u grupu onih koji imaju spornu imovinu u vrijednosti od nekoliko stotina hiljada KM.

Anonymous said...

na spisku nedostaju : Milos Plosko / Vlado Djordjic -geosfera- / Zivko Markovic ! ima li ko podatke o tim likovima !

Anonymous said...

Nedostaje na spisku Obren agin suradnik Jovica Antic _Antic Company_ !

Anonymous said...

Dragi sugradjani,ovo je super.Samo naprijed nastavite iznosenje cinjenica protiv lopuza i kriminalaca.Sve vase informacije se ponovo provjeravaju i dokumentuju.Nemojte se plasiti i nemojte misliti da ce o njihovoj sudbini odlucivati podkupljene i korumpirane dobojske sudije za ovu operaciju pravdu ce dijeliti specijalni sud i garantovano je da nece biti ni po babu ni po stricevima vec ce svako onaj ko je nelegalno stekaao imovinu pored krivicne prijave dobiti i mjeru kofiskacije imovine.
Neka nam je bog na pomoci
VELIKI BRAT

Anonymous said...

Evo ga:
http://www.blic.co.yu/repsrpska.php?id=3659
Na meti tajkuni teži od pola miliona KM

Anonymous said...

Mene ce promasiti "za dlaku" jer imam 499.999 KM "posteno zaradjenih". Pao mi je kamen sa srca od srece i zamalo da me udari u nogu, kada sam procitao da je granica za oduzimanje 500.000 KM. Znaci ja mogu mirno da spavam a ovi ostali "zasluzni u ugledni gradjani" (citaj: lopovi) koji svojom greskom imaju vise od te sume, mogu samo da konstatutju : pusiona brale !.
Ne moraju svima da oduzmu ali neka barem nekome oduzmu za primjer drugima a i da zakon ne ostane "neisproban". Ako Dodik ovo napravi imace od mene 2 glasa na sledecim izborima. Naime jedan od mene a drugi od zene mi u mene ...
-Nostradamus

Anonymous said...

Bas te naivni, pa zar mislite da ce Dodik i ekipa oduzimati nezakonito stecenu imovinu.

Zapamtite: Vrana vrani oci ne vadi.

Anonymous said...

Ne treba vjerovati mnogo Dodikovim obećanjima, jer je viđen u Stanarima 15. ovog mjeseca u društvu Vuka Hamovića, jednog od najvećih balkanskih tajkuna i Milenka Cvijanovića, jednog od najvećih dobojskih kriminalaca.

Anonymous said...

Premijer RS Milorad Dodik
PROPALI BIZNISMEN KOJI NIJE VRAĆAO KREDITE BANKAMA


Za katastrofalno stanje Banjalučke banke glavni revizor RS Boško Čeko okrivio je dužnike koji su podizali, a nisu vraćali kredite. Kao jedan od najvećih dužnika navedena je privatna firma Milorada Dodika Igokea koja je podigla kredit od 700.000 KM, a koji sadašnji premijer RS nikada nije vratio. Nije ni čudo kada je garancija za kredit, mimo svih bankarskih pravila, bila Dodikova tužba protiv firme Prima Trade iz Topole. Dodik je naveo da će banku isplatiti kada ova firma isplati njega!
Dodik nije vratio ni kredit od 160.000 KM koji je uzeo od Agroprom banke na ime svoje firme Ranč 3D koja se bavila trgovinom poljoprivrednim proizvodima. Kako nije vraćao kredit, banka je naplatila potraživanje uzevši njegovu porodičnu kuću u Laktašima čija je vrijednost procijenjena na vrijednost kredita.
Zaplijenjenu kuću Dodik je vratio kada je prvi put preuzeo premijersku funkciju i u njoj je njegov zet otvorio poljoprivredno preduzeće. Zatim je Agroprom banku prodao svojim prijateljima. Takođe, Dodik je imao privilegiju da zahvaljujući bliskosti sa srbijanskim predsjednikom Slobodanom Miloševićem u Srbiji dobije bespovratni kredit zahvaljujući kojem je kupio stan i poslovni prostor u Sava centru.
Inače, sve firme koje je premijer RS imao propale su, a on se posljednjih godina izjašnjavao (čak i na sudu) kao nezaposlen. Ali ovaj vješti manipulant u svojoj predizbornoj kampanji tvrdio je da je zamrznuo svoja preduzeća kako bi vodio narod. Kako se pokazao kao izrazito neuspješan poduzetnik i neodgovoran klijent banaka koji nije vraćao kredite, nameće se pitanje kako je i kojim sredstvima uspio sagraditi veleljepno porodično imanje u Laktašima koje se procjenjuje na 3 miliona maraka! .....

Anonymous said...

Zar i ti sine Brute(Dodik) ?!

Anonymous said...

ocito je ovo blog nekih okojelih SDSovaca
cinjenica je da se direktno napadaju neki koji su svim poznati a oni koji se drze sa strane nigdje se ne pominju
dajte nesto novo ovo je sve staro ako nemate neke nove i konkretne dokaze nemojte napamet prozivati nikoga
U vasim listama ima i ljudi koji su i prije rata radili i zaradjivali

Anonymous said...

problem je sto mnogi od vas veze nemaju ni sa cim a pisu o tome. itekako je dodik kriminalac ali poenta je da on kontrolise sve MEDIJE. de se malo raspitajte sta je i ko je bio NEBOJSA RADMANOVIC u Glasu Srpske. Glas Srpske - Glas SNSD-a......a o uredjivackoj politici uzasne RTRS da i ne govorim. sramota RS je RTRS!

Anonymous said...

Ovaj tekst o Dodiku, je dio teksta koji je objavila "Slobodna Bosna" i koji se moze procitati u Internetu. Koliko ima istine u tome a sta je sve zavist i dezinformacija, pokazace vrijeme. Ipak nije sve crno-bijelo u zivotu, tj. nisu svi ili samo dobri ili samo losi.
-Nostradamus

Anonymous said...

Bogami pocela konkurencija ovima nasim dobojskim "junacima", i to u Foci. Onaj Stankovic se ne slaze sa policijom i sudom pa je na sopstvenu ruku odlucio da penziju ceka u Srbiji ili Crnoj Gori. Cujem da hoce da kazne ove cuvare sto su ga (ne)cuvali, ali i oni mogu u Srbiji dobiti odmah posao "u timu za borbu protiv Haaga". Treba samo da se jave Kostunici, ali prvo da malo sacekaju jer dolazi DelPonteova, pa je Voja "na odmoru do daljnjeg ...".

Anonymous said...

Ja puno volim bajke, a ovih poslednjih dana prozivljavamo uzivo nekoliko od njih. Nas Dodik je bio u USA i tamo vjerovatno "lupio sakom o sto" i glasno rekao da MUP RS mora da ostane. Onda su vjerovato i Ameri svi zajedno "lupili sakom o sto", jer i oni imaju isti stil "onog serifa iz Teksasa" i poslali Mileta kuci. Naravno Dodik je onda nazvao Voju, ali ne Sekija koji sjedi u Haagu, nego "onog drugog Voju sto vedri i oblaci", i rekao mu vjerovatno "da smo ga ugasili po pitanju policije". Voja je pozvao generala Tolimira i pitao ga da li zna bilo koju bajku, a general mu je odgovorio da zna onu Slobinu "o pobedi nase vojske protiv NATO-a na Kosovu". Voja mu je rekao da tu bajku moze da vjezba kada stigne u Haag, jer tamo je cijela ekipa, samo nedostaje Sloba - koji je odsutan i sada igra u jednoj drugoj bajci. Rekao mu je da Slobu moze da zamijeni Seki koji treba da izgovori ono cuveno " .. niko nesme da vas bije ..", zatim da organizuje referendum kako bi se svi ostali zatvorenici koji nisu Srbi "demokratski odlucili u kojoj drzavi zele da zive", i na kraju da proglasi "pobjedu". Ako neko bude protiv onda neka kaze ono svoje cuveno " .. da mogu da mu pop*** kuvac ..". Voja se onda sjetio, one druge stare bajke o Crvenkapici i predlozio da Tolimir "zaluta na teritoriju RS". Posto je general bolestan i nije u stanju da bere cvijece - dok ne naidje scena sa vukom, onda su se dosjetili da on samo stoji pored puta i recimo broji auta. Nisu mu dali ni crvenu kapicu kako nebi bio sumnjiv slucajnim prolaznicima - statistima u ovoj bajci. Mala izmjena je nastupila i u tome da se nije pojavio vuk, vec ovog puta najbolji Miletovi "vukovi-policajci". To su isti oni koje Dodik toliko brani i zbog kojih je morao cak da leti "preko bare" na razgovor kod "onog serifa iz Teksasa", kome prezime pocinje sa slovom Bus. Posto je "Crvenkapa" stojala pored puta, to je odmah policajcima "bilo sumnjivo" i trazili su dokumenta, sto se opet ne poklapa sa onom bajkom ali nema veze. "Crvenkapica" ih je pitala: "Sto vam je tako plavo auto ?", umjesto onog cuvenog "..sto su vam tako velike oci..", sto je odmah izazvalo sumnju kod ovih "vukova", posto policajci u RS svaki dan slusaju bajke i znaju ih napamet. Jedan od policajaca je odmah uzviknuo : "Jeb*** nuto Crvenkape, a dje ti je skrivena kamera, koko ?". Dok je jadan trazio skrivenu kameru ostali su od Crvenkape trazili dokumenta. Posto nije imala licnu kartu (inace najtezi kriminalni prekrsaj u RS-u!), odmah su je uhapsili. Naravno po dolasku u stanicu milicije, policajce je cekalo iznenadjenje, jer to nije bila Crvenkapa nego Tolimin. Policajci su nazvali Dodika i rekli mu da ono pismo sto je vec pripremio za Karlu moze odmah da posalje, jer je "pticica u kavezu". Mile sav sretan odmah je poslao pismo Karli i pozvao Voju i rekao mu da je "Crvenkapa", pardon Tolimin "slucajno uhapsen(a) nakon sto je zalutao(la) na teritoriju RS i to na Novom Beogradu pored Bratunca" ?!. Sam kraj bajke je takodje izmijenjen, jer onaj dobri lovac iz Andersonove bajke ne spasava Crvenkapicu od vuka, nego je ovu Crvenkapu poslao u Haag, dok onaj vuk iz iste bajke jos uvijek trazi Crvenkapu oko Bratunca, i na glas psuje "Jeb*** ti ovakav pos'o, i ovakve bajke..". Prica ima tuzan kraj ali je jako lijepa i svi ce je pricati umjesto one originalne verzije, a priznacete to je lijep doprinos i knjizevnosti. Bice sigurno onih koji ce reci da ja karikiram "jako ozbiljnu stvar" i salim se na racun "ozbiljnih drzavnih stvari", ali evo njima za utjehu, mogu isti dogadjaj ispricati sa visom dozom ozbiljnosti. Mile, pardon Dodik se vratio iz USA i u Banja Luci "udario sakom o sto" i rekao "..u gabuli smo, hocu da nekoga uhapsite makar i Crvenkapicu, jer dolazi Karla Delpontic". Takodje je rekao da ".. nas Voja ima problema zbog dolaska Karle, pa je na vratima okacio: NA GODISNJEM DO DALJNJEG..". Najbolji policajci su sjeli u auto i pravac Bratunac, gdje pored puta bez greske (!!) pronalaze Tolmina, koji ih je cakao. Sifra je bila "Imas licnu braco?", jer je general obavjestajac, a odgovor je bio "Nemam, cobra" i odmah ga uhapsili. Time su konacno potvrdili sposobnost i potrebu da MUP ostane nedirnut. Sve se moze kad se hoce ?!. Ono bjezanje Stankovica iz zatvora u Foci ima veze sa jednom drugom bajkom, pa zato necemo ovaj puta o tome. "Rodoljubima" ostavljam da izaberu koja im prica vise odgovara. A kako ono svojevremeno rece Branko Copic : "Znas ti nas, jebo ti nas !". U pravu je covjek !.
-Nostradamus

Anonymous said...

Vreme bi bilo da se oduzme ta imovina..

Anonymous said...

U onoj svima nama dragoj bajci o Pinokiju i njegovom tati Djepetu, malom Pinokiju je uvek kada bi nesto slagao, malo porastao nosic. Tako je Pinokio otkrio da u zivotu ne treba lagati nego ako je to moguce govoriti istinu. Analogno ovom "iskustvu" malog Pinokija, ja mislim da Kostunica i Dodik dugo nece moci da se pojave pred narodom jer su im nosici pomalo porasli. Naime nije tacno da je Bratunac na Novom Beogradu, a i kod Bratunca u RS nema nikakvog Novog Beograda. Ako obojica sada jos pocnu da tvrde da Tolimir laze, onda ce oni nosici poceti da se vuku po podu. Dakle trebaju da pocnu da govore istinu i nosic ce postati kraci, bas kao sto je to naucio Pinokio. Ukoliko to ne nauce mogli bi od naroda dobiti nadimke "Vojinokio" i "Dodinokio". Ja se nadam da ce se Dodik osloboditi svog "mentora" za dobrobit svih nas, a vi ?
-Nostradamus

Anonymous said...

Molim urednika(e) da obrate pažnju i na ovu stavku:
http://www.efbl.org/forum/tr-i-te-kapitala-berza-vt20-1900.html


"..."Zna li neko koja su to 3 velika trgovacka lanca iz Slovenije i Hrvatske koja traze zemljiste po BIH a koja se spominju u tekstu?

Cuo sam ranije neke price o tome, jedan od njih je navodno Slovenacki TUS."



Za ostale ne znam, ali TUS je već počeo radove na izgradnji objekta u Doboju. Pošto nije platio reket radovi su odlukom lokalnih organa privremeno zabranjeni prije oko 10-ak dana..."

Potražite malo ako se kojim slučajem adresa promijenila.
Eh da, pošaljite više nekakav dopis nekim većim i poštenijim ribama da razriješe taj Doboj više kriminalaca pa makar ih morali sve u zatvore dati.

Anonymous said...

Poceli da ciste i zeljeznice, jer eto "pozvali na razgovor" i Telebaka i njegove pajtose. Ipak se krece polako ..

Anonymous said...

počelo je,počelo..

Anonymous said...

Prije neku vece sam bio u prilici da sjedim sa nekim od ljudi koji rade ovaj blog i bio sam pozitivno iznenadjen o kojim ljudima je rijec.
Mislim da se crno pise kriminalcima u Doboju i da se svi varaju ako misle da iza ovoga bloga stoje neki dokolicari.Iza ovih ljudi stoji jedan vrlo,vrlo mocan institut gledano iz ove nase perspektive.
Naprijed momci i djevojke,razbucajte konacno ove dobojske kokosare.
Sada sam spokojan jer vise ne moramo da brinemo za vasu sigurnost jer vam ovi domaci ne mogu pera odbiti.
Nostradamus

Anonymous said...

Nostradamus jel to tebi ponestalo tema o kojim treba da pises, pa si napisao ovakvu glupost

Anonymous said...

Za sada je sa ovog nepotpunog spiska samo Telebak, kao osumnjičeni, u buvari. To je svakako nedovoljno, ali može biti ohrabrenje, ako je istinski počeo obračun sa srpskim lopužama. Sledeći bi mogao biti Mikerević. Krivični postupak se vodi protiv Cvijanovića, Stojčinovića i Dragičevića, a istrage protiv Petrovića, Krulja i Garića. Stojčinović bi najvjerovatnije mogao biti optužen za zločinačko udruživanje radi ubistva Riste Jugovića.

Anonymous said...

firma premijer je postojala i prije nego sto je ovaj posao prmijer, ali nije bitno to ih ne cini cistim.

svaka cast samo tako nastavite

Anonymous said...

Svasta bas me je iznenadilo...par ljudi licno znam a ima i moje familije .Vidi ,vidi ,znaci nije to bas sve bijelo kao sto izgleda.Strasna stvar.Hvala na informacijama .Sada znam skim imam posla .A kao sve im tesko ..lopovluk.cisti lopovluk.
Samo se pitam gdje su sve masine iz Bosanke nestale?Sta je sa Trudbenikovim masinama ?Sta je sa modeksom?
Zar niko nezna gdje je to isparilo? A svi smo mi odvajalai za te masine ?Ima li pravde ili je svuda samo lopovluk?!


3d

Anonymous said...

U dobojsku mafiju mogla bi se ubaciti i nova inspektorica - prosvjetni savjetnik Gordana Popadić, prijeratna konkubina iz maglaja gdje je radila kao školski pedagog. Žena koja je mogla popiti više od 10 muškaraca. Danas hara demokratijom po školama i umjesto profesora u srednjoškolskom centru u žiri za pobjednika odlučuje sa svojim čojekom koji je obavezno u žiriju. Oni odlučuju o pobjedniku. Nebi bilo ništa čudno /jer ona svog čojeka vodi po takmičenjima da nebi koji profesor dobio dnevnicu/ da njen čojek radi u školi već je željezničar i radi na željeznici a diže pare u školama gdje je prirodno da u žiriju budu profesori koji su i spremali djecu za demokratiju. Prije rata je obilazila kafane pušila i pila štono u nas u maglaju kažu "pila i pušila ko smučina". Ćujemo da sada pali i hara po školama u doboju i okolini. Pričaju da je mnogo muka zadavala bivšem direktoru "narodnih heroja", bog da mu dušu prosti. Imala je jednog našeg havera koji ju je obećo ženiti ali je odbacio a kažu da su se sastajali posle rata i da sa njim ima dijete koje je onaj njen čojek priznao.U Doboju je zovu u školskom centru "LOVAC NA NOVAC".dOK JE RADILA U hEROJIMA KAŽU DA JE NA TRI MJESTA BILA U ISTO VRIJEME, U Šamcu ,Osječanima Ijoš nekim školama . Posle je prešla u Vlaški zavod i uspjela da ono tamo insana veoma brzo pozavadja, niko niskim ne priča Eto koga vlasi imaju za inspektora. Nenog muža niko ne voli u njegovom poduzeću. Našla krpa zakrpu.Nije ni kod nas sjajno ali ste nas vi vlasi stvarno zajebali.Posle ćemo vam dostaviti slike sa goginih tulumarenja da se sami uvjerite pa da vidite šta smo vam stručnjaka poslali.Kod nas je griješila a kod vas će da se iskupljuje. Dragi joj je i danas u školi u Maglaju i kad se napije spominje je često i samo se češe po genitalijama. Veli Jebla nanu jest imala bube.

Anonymous said...

buy ativan order ativan online - ativan overdose how many pills

Anonymous said...

It's amazing to visit this site and reading the views of all friends about this paragraph, while I am also eager of getting familiarity.

Also visit my web blog; Payday Loans Online