8/5/07

Dobojsko zdravstvo sve bolesnije

Stanje u dobojskom zdravstvu svake godine je sve gore. Rastu kriminal, korupcija i participacije, sve se više smanjuje lista besplatnih ili jeftinih lijekova i sve su lošiji uslovi za ležanje i liječenje u dobojskoj bolnici. U ovoj situaciji jedino profitiraju direktori zdravstvenih ustanova, šefovi i manji dio ljekara. Nikada više ljekara nije bilo u političkim strankama i na političkim funkcijama, a nikada nije bilo lošije stanje u zdravstvu i državi.

Boro Pantić je već četvrti mandat direktor Doma zdravlja u Doboju. Odlučio je ostati na ovom mjestu do penzije. Svaki put kada mu istekne mandat potroši oko stotinu hiljada KM da bi potplatio protivkandidate i one koji odlučuju o produženju mandata. Kada novac ne pomaže, priprijeti protivkandidatima da bi mogli biti likvidirani. Neki su ga dovodili u vezu sa još nerazjašnjenim ubistvom njegovog prethodnika na mjestu direktora Doma zdravlja u Doboju. Čovjek je spreman na sve, jer zna da mu svaki mandat direktora u ovoj ustanovi donosi najmanje milion KM.

Za razliku od Doma zdravlja, u dobojskoj bolnici direktori se češće mijenjaju. Za direktore je glavni biznis kontrola nabavke lijekova, sanitetskog materijala, hrane i druge opreme, a za određene ljekare korištenje javnih zdravstvenih resursa za privatnu praksu. Na internom i nekim drugim odjeljenima dobojske bolnice šefovi i dio ljekara privatno izdaje i dobro naplaćuje bolničke ležaje za smještaj dobrostojećih starijih osoba na duže vrijeme. Jedan od bivših direktora bolnice čak je prodavao i posteljnu, koju je dobio kao međunarodnu humanitarnu pomoć. Zato su danas bolnički ležajevi uglavnom presvučeni pocijepanom i isflekanom posteljinom, koja je nabavljena prije rata. Zlobnici kažu da su bolji uslovi smještaja u nekim zatvorima, nego u dobojskoj bolnici. Većina bolesnika koja se primi na liječenje u dobojsku bolnicu postane još bolesnija. Oni rijetki, koji imaju novca, podmitiće bolničko osoblje i ponijeti sa sobom posteljinu, hranu i lijekove.

57 comments:

Anonymous said...

Po gradu se priča da je Boro Pantić doktoru Tomaniću kupio novog citroena peticu, da bi ovaj odustao od kandidature za direktora Doma zdravlja.

Anonymous said...

Po gradu se priča da je Boro Pantić doktoru Tomaniću kupio novog citroena peticu, da bi ovaj odustao od kandidature za direktora Doma zdravlja.

Anonymous said...

Molimo autora ili drugog da objavi ime direktora Bolnice u Doboju, koji je prodavao posteljinu dobijenu kao međunarodnu humanitarnu pomoć. Ovaj i slični podaci bi bili sigurno zanimljivi za autore drugog dopunjenog izdanja monografije opštine Doboj.

Anonymous said...

Istina je da je Boro Pantić doktoru Tomaniću dao oko 20 hiljada maraka za kupovinu citroena petice, koji nije sasvim nov. Takvi su vam dobojski doktori, prodali bi najrorođenijeg za šaku dolara.

Anonymous said...

Šta radi onaj priučeni novinarčić Ljubinko Đurić u bolnici? Vjerovatno mu je to još jedna od tezgi. Ima ih nekoliko. Mlati veliku LOVU. Njegova mjesečna primanja veća su od 5000 maraka. Prešišao je Obrena,Garića, Lidiju i slične. Ima nekoliko kuća, stanova i poslovnih prostora. Brzo je prešao put od izbjeglice sa kesom do bogataža.

Anonymous said...

To Đurića proziva Rade Tešić što ga potkačio u novinama za putovanje sa Obrenom u Ameriku.Znam da se hvalio da će ga oblattiti za osvetu,čak je tražio i od onog ofucanog Udovičića da ga potkači.
Nedo bog da novinari saznaju da je njegov tatica istjeran iz škole gdje je kao profesor sprejom poprskao učenika,a o njegovoj pedofiliji da i ne pominjem...

Anonymous said...

Ovo je mjesto da se nešto napiše i onom sindikalcu granuliću, kojem žena radi na urologiji u Kliničmom centru BL,a on taba našu Dobojku iz Kostajnice (one dvije sestre bliznakinje), svoju dragu zaposlio u Domu zdravlja i time se zadužio kod Bore Pantića i sada ga štiti da mu se šta ne desi. Taj direktor DZ je potrošio sve mandate u svojoj karijeri u toj ustanovi. Samo su sada u problemima jer Granulićka ne zna ništa raditi pa su je gurnuli u stranu samo da ne smeta. Bitno je da plata ide, a bogami nam Milenko navraća baš često u Doboj, šteta samo što mu hotel više ne radi.

Anonymous said...

Sramota i odvratno od bilo koga koje napisao nesto protiv Bore Pantica. Da je srece da imamo jos Bora koji razmisaljju o svom mjestu i svojim ljudima!

Anonymous said...

Eto šta vam se desi sa Borom, zavuče mu Garić.Vala kad vidim ono mrzovoljno osoblje još se više razbolim.ništa bolja situacija nije bolja ni gore u bolnici,ona Dana Grbavac što je ganjala onog komunalnog policajca više odgovara za kakav striptiz bar.Ali bar je vesela,za razliku od onih sa Internog.Kad dođeš na pregled onoj Žole znaš da su ti male šanse za izljčenje.Ili kada u vizitu dođe onaj ružni iskopleksirani seljak Marko Adžić pritisak ti skoči još više.

Anonymous said...

Dobojska bolnica je sinonim za groblje!

Anonymous said...

Kriminalizovani novinarčić Ljubinko Djurić, zaposlenik nevladine organizacije CCI, ne zna sa kim bi se prije udružio u svom kriminalu. Bio je sa SDS-om, pa sa SNSD-om, pa sa PDP-om. Pare Američkog naroda poklanja, bez ikakave procedure, svom kolegi Momiru Dejanoviću da imaju trošiti po kafanama, užas. Jadne novine koje njega zaposliše da im bude dopisnik a tek portparol u bolnici.STOKA

Anonymous said...

Kakva je ovo glupost sa parama Američkog naroda,odakle se može raspolagati tako,neka da meni.Dejanović ove opštinare razvaljuje za svoj račun zaslužili su, a koliko znam on uopšte ne pije,za Đurića neznam i ne vjerujem.O njemu samo znam da je bio Mićin i Paravčev protivnik,čitao sam tekstove kritike SDS pa SNSD,a ko bi povjerovao za PDP,koja bi budala bila sada uz tu stranku ona u Doboju i ne postoji.

Anonymous said...

Jeli zdravstvo zdravije kada je onaj jalovi političar i ginekolog Milorad Živković napustio Subotićevu kćerku i dozvolio da se uda za onog Brajićevog sina,budalu od muža.Sloba njegova prestala da pije a sada opet se dograbila flaše...

Anonymous said...

E baš ubode nog suvonjavog tobožnjeg specijalistu za srce Marka Adžića. Gledam ga prije neki dan rastopio se jadnik,smrkne nam se kada se pojavi na Hirurgiji,više ne znaš ko ga više prezire ljekari ili tehničari.Na konsultacijama ga niko ne želi vidjeti kažu digao se, a seljačina iz Miloševca da ne može biti veća.Treba da je sretan što je došao u naš grad a ne da se tako ophodi prema kolegama,nije bolji niti prema bolesnicima,barem tako pričaju.

Anonymous said...

Dobro ovoga pogodi-suvonjavi Marko,pričaju sestre da malo pa malo i nestane sa odjeljenja.Kažu ganja nekog ljekara sa Plućnog Mitrovića vrzma mu se oko žene umislio sebi.Jednom ga zbog hitnog slučaja nisu mogli naći zaboravio telefon a otišao vrebati na Zarazno gdje mu žena radi doktorica.Marko Adžić je slažem se čudo od seljaka,svako izgleda može biti ljekar danas.

Anonymous said...

Ne bi se trebalo na ovakvim mjestima baviti temama kao što su ove, etiketirati akademski obrazovane građane kao što su ljekari i medicinari.Šta treba koga da zanima što je (i uopšte da li je) Nikola Gavrić u šemi sa Paleksićevom ženom, Živković sa Subotićevom kćerkom,Mitrović sa Adžićevom ženom,Katanić sa ovom,
Danica Grbavac sa onim itd.To je ružno i treba izbjegavati baviti se blaćenjem na ovaj način.

Anonymous said...

Ne bi se trebalo na ovakvim mjestima baviti temama kao što su ove, etiketirati akademski obrazovane građane kao što su ljekari i medicinari.Šta treba koga da zanima što je (i uopšte da li je) Nikola Gavrić u šemi sa Paleksićevom ženom, Živković sa Subotićevom kćerkom,Mitrović sa Adžićevom ženom,Katanić sa ovom,
Danica Grbavac sa onim itd.To je ružno i treba izbjegavati baviti se blaćenjem na ovaj način.

Anonymous said...

Dana "nožekara" je u šemi sa Živkom Markovićem i tu se nema šta pričati više!

Anonymous said...

Nije da branim Danicu Grbavac,ali joj ne treba ni zamjeriti.Ona je rastrojena radom sa pacijentima i stalnim susretima sa njima.Nema sreće ni sa djecom,a politika je "kurva".Morala je žena da bi opstala da se šalta,nije sama u tome,pa šta i ako opet promijeni dres jer je nešto i ne vole i ismijavaju je i u sadašnjoj stranci SNSD,u SDS su je barem poštivali.

Anonymous said...

Sve mogu da shvatim ali da čovjeka koji je specijalista interne medicine,subspecijalista kardiologije,nazivate seljakom iz Miloševca,e pa to ne shvatam.Dr Marko Adžić je jedan od najboljih i najodgovornijih doktora u dobojskoj bolnici,a vi mu zamjerate mjesto rođenja.Neka vas je sramota!

Anonymous said...

Ne znam šta je to Supspecijalista možda neko iznad specijaliste,ali se slažem da je sam po sebi taj Adžić neki mračan tip.I nije iz Miloševca kod Modriče već iz Slatine kod Šamca,što znači da je veći još seljak.Samo se pitam kako mu ta žena pa još i doktorica može živjeti sa njim,vjerovatno ima svakodnevne noćne more.

Anonymous said...

Taj vam je Adžić posve bezvezan tip,pustite ga.Daleko veći problem ako je još u bolnici Darko Lukić ko neki plastični hirurg a u stvari neviđeni prevarant.Nakon onog što je ženi uradio u ozbiljnim je zdarvstvenim problemima,gleda da uzme pare gdje god može a mnogi koje je operisao kažu da tip nema pojma.Komercijalni doktor a nema pojma o poslu.Čuvajte se Darka!

Anonymous said...

Svi ti lekari u bolnici sv. Apostol Luka, u Doboju su stoka i svi rade samo za mito. Kako su nastavili veca im je stopa smrtnosti nego izlečenja u bolnici.

Anonymous said...

Granulić pored ljubavnice Žigić zaposlio i njenog sina u Domu zdralja. Dana Grbavac i Živko Marković posle lutanja do SNSD i Čavićeve DNS opet u SDS,pričaju sve najgore o bolnici i rukovodstvu.Politika je čudo. Ostavite na miru Marka Adžića,čovjek se zbog ljubomore smetnuo sa uma,sumnja na sve i svakoga.Daje da unaprijedimo nivo zdravstvenih usluga da nam sestre i ljekari budu ljubazniji da ne traže i očekuju da im damo novac da bi nam pomogli itd itd.

Anonymous said...

auu,sta se sve to radi po bolnici!!! A kako li je tek po domu zdravlja?!

opanak koncepcija said...

A šta reći za vrle doktore dobojskog Doma zdralja...anamneza,šta to bi? Dijagnoza...pa prije bi našli iglu u plastu sijena nego što bi oni uspjeli trefiti približnu dijagnozu! A ne dao Bog, pravopis i gramatiku da im neko kontroliše...u čudu bi se čovjek našao. A sestre...su kao vino, što su starije sve više na burad liče, a tako se i osjete! A njihove modne kombinacije su najnovije modno izdanje opanak koncepcije! Ali kakav direktor Kovačević takvo mu i osoblje, ne pada ier daleko od klade!

Anonymous said...

A šta reći za vrle doktore dobojskog Doma zdralja...anamneza,šta to bi? Dijagnoza...pa prije bi našli iglu u plastu sijena nego što bi oni uspjeli trefiti približnu dijagnozu! A ne dao Bog, pravopis i gramatiku da im neko kontroliše...u čudu bi se čovjek našao. A sestre...su kao vino, što su starije sve više na burad liče, a tako se i osjete! A njihove modne kombinacije su najnovije modno izdanje opanak koncepcije! Ali kakav direktor Kovačević takvo mu i osoblje, ne pada iver daleko od klade!

Anonymous said...

Čitam danas tekst u Nezavisnim novinama o doktoru Antonić Simi i njegovom sinu za pare koje je uzimao iz kuće.Pa pogobu zar ta nazovi novinarka Sanja Čakarević ima stida i srama!Takvog skromnog čovjeka kao što je dr Antonić da nalijepi i nagrdi!
Kakve to veze ima sa novinarstvom -kaže podnijće prijavu policija-pa to ona i prije toga i presudi djetetu i porodici.
Pa to je njegova privatna nevolja kojem svakome dijete može da nanese.koliko je samo taj čovjek ljudima pomogamo,mojoj porodici lično i zato sam ogorčena na tu gnjidu od novinarke.sreća je njena što je takav skot i ružno stvorenje da sigurno neće nikada moći naći nikoga,pa vjerovatno neće ni imati roda ni poroda,pa joj neće biti potrebna pomoć ni od dr Antonića ni ljekara u toj našoj bolnici. NEKA TE JE SRAMOTA SANJA ČAKAREVIĆ.

Anonymous said...

Znam lično tu porodicu i 100% su pošteni i vrijedni ljudi.Svakome se to sa djetetom može desiti i,nisam zlurad,daj bože da se toj gospođici ili gospođi Sanji Čakarević desi,pa da vidi kako to izgleda kada zadireš u nešto lično i porodično.I to duboko i ponižavajuće.Pričaju i da će Dr Simo Antonić tužiti tu spodobu od novinara jer je bez zvanične potvrde i bez dokaza već je napisala o procesuiranju djeteta i to maloljenog.I slažem se neka te je stid i sram Sanja!!1

Anonymous said...

Doktor vikao na pacijentkinju
Autor: Sanja Čakarević
DOBOJ - Ljekar na Internom odjeljenju u dobojskoj Opštoj bolnici "Sveti apostol Luka" uskratio je mojoj majci detaljan pregled iako je u ovu zdravstvenu ustanovu iz modričkog Doma zdravlja upućena s visokim pritiskom, u predinfarktnom stanju.
Tvrdi to Jelena Šiljić-Đukić (37) iz Modriče, čija je majka Đurđija Lukić (56) iz Skugrića 12. marta oko 20 časova iz Modriče vozilom Hitne pomoći dovezena na Interno odjeljenje dobojske bolnice.
"Doktor Marko Adžić nije joj dao injekciju, nije joj dao tabletu, nije joj dao ništa, jednostavno, počeo je da se dere, da mi nismo jedini pacijenti, da je njemu glava puna svega", kaže Šiljić-Đukićeva.
Ona navodi da nije bila prisutna kada je njenoj majci pozlilo, nego ju je zatekla na Internom odjeljenju kako leži na kolicima, gdje su potom sat vremena čekale na pregled kod dežurnog ljekara.
"Doktor je pitao moju majku šta joj je, ona nije bila u stanju da odgovori jer nije mogla da priča. Nisam bila pored nje u Modriči da bih znala objasniti, rekla sam doktoru da sve piše u uputnici. On joj je izmjerio pritisak, rekao je sestri 190/110 i nešto napisao u svoj registar. Pitala sam ga može li mi reći o čemu se radi, a on je odgovorio: 'Kada neće ona ništa da mi kaže, neću ni ja tebi'", priča Šiljić-Đukićeva.
Nakon toga je ljekar izašao iz svoje ordinacije, tvrdi ona, i rekao: "Dajem svoju glavu, ali ona večeras neće ostati u bolnici."
Zabrinuta za majčino stanje pozvala je telefonom načelnika Internog odjeljenja, koji joj je, kaže, rekao da pritisak koji je izmjeren njenoj majci ne smije biti zanemaren, te da se ponovo vrati na odjeljenje i zamoli ljekara da joj da terapiju, što ona nije željela.
Iste večeri pomoć je potražila u jednoj dobojskoj privatnoj ordinaciji, čiji nalaz će, ističe ona, priložiti uz pritužbu na rad ljekara, koju će uputiti Upravi dobojske bolnice, a pokrenuće i privatnu tužbu.
"Moja majka se još dobro ne osjeća, kod kuće je, leži u krevetu. Njen pritisak je opet visok i samoinicijativno je vodim u Sremsku Kamenicu. Svojoj majci mogu platiti privatnu kliniku i pregled, ali mi je žao onih ljudi koji to ne mogu", kaže ogorčena Šiljić-Đukićeva.
Iz Opšte bolnice "Sveti apostol Luka" juče je saopšteno da ova zdravstvena ustanova zasad nije primila pisanu pritužbu na rad ljekara na Internom odjeljenju od Đurđije Lukić, članova njene porodice, a ni od Jelene Šiljić-Đukić, iako je upoznata s procedurom u tim slučajevima.
"Takođe, iako je najavljen njen razgovor s pomoćnikom direktora za zdravstvena pitanja, ista se nije obratila ovoj ustanovi. Ukoliko Opšta bolnica, eventualno, dobije zvaničnu pritužbu na rad medicinskog osoblja ili na postupak liječenja, reagovaće u skladu s utvrđenom procedurom", navedeno je u dopisu koji je upućen iz dobojske bolnice.

Anonymous said...

Doktor vikao na pacijentkinju
Autor: Sanja Čakarević
DOBOJ - Ljekar na Internom odjeljenju u dobojskoj Opštoj bolnici "Sveti apostol Luka" uskratio je mojoj majci detaljan pregled iako je u ovu zdravstvenu ustanovu iz modričkog Doma zdravlja upućena s visokim pritiskom, u predinfarktnom stanju.
Tvrdi to Jelena Šiljić-Đukić (37) iz Modriče, čija je majka Đurđija Lukić (56) iz Skugrića 12. marta oko 20 časova iz Modriče vozilom Hitne pomoći dovezena na Interno odjeljenje dobojske bolnice.
"Doktor Marko Adžić nije joj dao injekciju, nije joj dao tabletu, nije joj dao ništa, jednostavno, počeo je da se dere, da mi nismo jedini pacijenti, da je njemu glava puna svega", kaže Šiljić-Đukićeva.
Ona navodi da nije bila prisutna kada je njenoj majci pozlilo, nego ju je zatekla na Internom odjeljenju kako leži na kolicima, gdje su potom sat vremena čekale na pregled kod dežurnog ljekara.
"Doktor je pitao moju majku šta joj je, ona nije bila u stanju da odgovori jer nije mogla da priča. Nisam bila pored nje u Modriči da bih znala objasniti, rekla sam doktoru da sve piše u uputnici. On joj je izmjerio pritisak, rekao je sestri 190/110 i nešto napisao u svoj registar. Pitala sam ga može li mi reći o čemu se radi, a on je odgovorio: 'Kada neće ona ništa da mi kaže, neću ni ja tebi'", priča Šiljić-Đukićeva.
Nakon toga je ljekar izašao iz svoje ordinacije, tvrdi ona, i rekao: "Dajem svoju glavu, ali ona večeras neće ostati u bolnici."
Zabrinuta za majčino stanje pozvala je telefonom načelnika Internog odjeljenja, koji joj je, kaže, rekao da pritisak koji je izmjeren njenoj majci ne smije biti zanemaren, te da se ponovo vrati na odjeljenje i zamoli ljekara da joj da terapiju, što ona nije željela.
Iste večeri pomoć je potražila u jednoj dobojskoj privatnoj ordinaciji, čiji nalaz će, ističe ona, priložiti uz pritužbu na rad ljekara, koju će uputiti Upravi dobojske bolnice, a pokrenuće i privatnu tužbu.
"Moja majka se još dobro ne osjeća, kod kuće je, leži u krevetu. Njen pritisak je opet visok i samoinicijativno je vodim u Sremsku Kamenicu. Svojoj majci mogu platiti privatnu kliniku i pregled, ali mi je žao onih ljudi koji to ne mogu", kaže ogorčena Šiljić-Đukićeva.
Iz Opšte bolnice "Sveti apostol Luka" juče je saopšteno da ova zdravstvena ustanova zasad nije primila pisanu pritužbu na rad ljekara na Internom odjeljenju od Đurđije Lukić, članova njene porodice, a ni od Jelene Šiljić-Đukić, iako je upoznata s procedurom u tim slučajevima.
"Takođe, iako je najavljen njen razgovor s pomoćnikom direktora za zdravstvena pitanja, ista se nije obratila ovoj ustanovi. Ukoliko Opšta bolnica, eventualno, dobije zvaničnu pritužbu na rad medicinskog osoblja ili na postupak liječenja, reagovaće u skladu s utvrđenom procedurom", navedeno je u dopisu koji je upućen iz dobojske bolnice.

Anonymous said...

Šta opet taj ljekar nazovi humanista radi, kažete i ljubomorni muž, radi? Pa šta je njemu jeli poludio?
A za premlaćivanje mladića i brutalnost nad mojim dobrim prijateljem odgovaraće onaj sin debil od glavne sestre bolnice Danice Grbavac majmun Saša Grbavac. Počinje mu sudjenje 22.3. a kakav nam je sud mogu ga opet vratiti na poosao u policiju,što bi bila sramota.

Anonymous said...

Ima li iko moći da pokaže tom nadobudnom doktoru Adžiću gdje mu je mjesto da je najobičniji seljak iz Posavine-PAOR običan to treba da bude a ne da životi ljudi zavise od te budale.Marko Adžić je najobičniji konj!

Anonymous said...

Malo smo opet odahnuli od onog smora dr Marka Adžića,opet su ga poslali na nekakvo usavršavanje u inostranstvo.Ali opet zadužio svoju najbližu sestricu da joj ime ne pominjem da nadgleda svoju "mamu" doktorku,na koju je ludo ljubomoran.Ima zadatak da svaki dan kobojagi ode gore na zarazno ili na plućno i vidi da li je onaj doktor na kojeg sumnja kod nje ili ona kod njega.E moj Markica ko da možeš nekog sačuvati,umjesto da u svom životu barem znaš za još jedno žensko što se ti zamajavaš sa takvim stvarima. A svaka čast onoj ženi iz Modriče što ga tužila za onakvo ponašanje i nepružanje pomoći njenoj majci.

Anonymous said...

Druže ako je tebi taj kriminalac koji tuži policiju za navodne povrede, da bi zaradio na odšteti onda teško tebi...i tvom druženju...koliko znam čuo,Sale je jedan od boljih i pravednijih policajaca...ali izgleda da je najveći problem ova anonimnost pa svako može napisati šta hoće...naravno neistine,niko nema argumenta bilo kakvog...mi kao obični čitaoci želimo da vidimo nešto opipljivo...neki dokaz, a ne da ste čuli za nešto...ili da je neko istukao mog prijatelja i drugo....sačekat ćemo pa ćemo vidjetišta će sud reći povodom ovoga?!

Anonymous said...

Pričaš o Saši Grbavcu što mu je otac u SDS, a majka u SNSD. Pošten nepošten, dobar ili zao taj je momku uništio život, zgnječio testise koje je morao operisati.Da li je taj dečko bio pijan ili ne to što je taj luđak njemu uradio zaslužuje ne samo novčanu nadoknadu već oštru zatvorsku kaznu.Da je reda i zakona to bi tako trebalo biti.

Anonymous said...

Ali otkud ti znas ko je kome zgnjecio jaje,i otkud ti znas ko je u sds-u , a ko u snsd-u,ne razumijem sto se bavis tuđim životima,krijući se ,predstavi se i ponovi to, pa postoji mogućnost i tužbe za klevetu,ovako samo laješ...

Anonymous said...

Laje ti tata prelivoda sada će i on za ženturačom u bolju stranku. Ili ti je tata veterinar Božo možda, pitaj mamu.

Anonymous said...

Jeli to riječ o medicinskoj sestri Dani Grbavac i Boži Kostiću veterinaru??

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Sramota za Dom Zdravlja sto ima onako odvratnu i nestrucnu "doktoricu Natasu" na ginekologiji.Nezadovoljstvo pacijenata je primijetno samo sto vise nemamo izbora ,odnosno na ovolikom podrucju nemamo ljekara za pregled na ginekologiji u Domu Zdravlja.Prije svega nema osnovnu kulturu i pristup pacijentu.

Anonymous said...

Stvarno sramota za Dobojski Dom Zdravlja al ne znam ni sta ocekivati, kakva uprava takva i usluga. Lijepo vreme bilo kad je direktor bio Boro Pantic, mozda nije bio cvijece ali ovi sto dodjose poslije njega su jos gori,a i oni sto su ostali za njim i zavili Dom Zdravlja u crno avanzovali, svi neki zamjenici direktora za ovo ili ono.Od Borine kradje bilo vajde i za zaposlene. Sad ni platu ne mozes dobiti, isti dan pare stignu i za Dobojsku bolnicu i za Dom Zdravlja, samo sto Vasic svoje isplati a u Domu Zdravlja pare misteriozno nestanu sa racuna, valjda dok se malo okrenu i potrpaju po dzepovima, kao da nije dosta sto se uzimalo za svako radno mjesto , pa u upravi hodnikom ne mozes proci od administracije. Direktoru ne treba plata pa ne moraju ni radnici dobiti.

Anonymous said...

Prema vijestima iz Federacije u Sarajevu je doktorica Amila Cvijetić-Koldžo osuđena na tri godine i šest mjeseci zatvora zbog krivičnog djela protiv zdravlja ljudi, a u vezi sa nesavjesnim liječenjem porodilje. Za razliku od ovog primjera kod nas se može desiti da jedan ljekar kakav je Marko Adžić još radi u bolnici u Doboju i još napreduje za šefa Internističke službe. I ova doktorica je uskratila liječenje pacijentu, kao što je to prije godinu ipo uradio i taj nazovi doktor. Spasili su ga njegovi zaštitnici i to što je ta koja ga je tužila upravi bolnice Jelena Đukić iz Modriče na radu u inostranstvu pa nije tjerala stvar do kraja.

Anonymous said...

Neka tom doktor Marku Bog pomogne, ako nije kome drugom obećao! Priča se o toj njegovoj ljubomori iako ga neki opravdavaji jer je kao karikatura pored nje, ona vozi auto a on ide pješke, a to sam svojim očima sam vidio.
Znam da animno bloguje i liječe svoje komplekse, ali me čude ovi iz BOLNICE jer piše i protiv njih, a oni ga u rukovodstvu i unaprijediše! Žena mu doktorica na zaraznom je na njegov nagovor i tužila BOLNICU, a on tužakao rukovodstvo u Ministarstvu zdravstva u BANJALUCI!

Anonymous said...

Za ovakvih ima u dobojskoj bo9lnici:
http://doktor-adzic-vikao-na-pacijentkinju.blogspot.com/
U to još i šef Internog,operiše pacijente,svašta!!!

Anonymous said...

Šta se ovo dešava u zdravstvu pa i plate počele kasniti.Onaj sindikalac Milenko Granulić bulazni o nekakvoj obustavi rada a nemože obezbjediti platu ni Domu zdravlja u doboju gdje mu radi i gdje je udomio svoju ljubavnicu.Ili se po pričama bacio na Opštu bolnicu "Svetog Apostola Petra i Pavla" i Svjetlanu Adžić sa čime se garantujem neće složit taj doktor što se spominje Marko Adžić ako po pričama već nije poludio zbog van bračnih izleta.

Anonymous said...

Šta se ima buniti taj doktor sa Internog Bolnice Doboj, ako je to taj za kojeg se priča da je derpe. Ako je to taj Marko Adžić iz Doboja onda ga zigu bar se tako priča na Kliničkom centru jedan doktor primarijus Sl.

Anonymous said...

Nije on iz Modriče već i Bosanskog Šamca, komšija nam je bio prije više godina kada se udao u Ostojiće, mi ga zvali "miš", uvijek ko hinja se dovlačio u kuću,čak ga i djeca iz vrtića u blizni zvala 'miš'.A taj doktor Marko Adžić ni tada a ni kasnije kada se opet u blizini preselio u stan nikada nikome nije pomogao i izašao u susret u bolnici.Ljiga od čovjeka bio i ostao,uvjek drzak prema pacijentima i sestrama koje samo go...o,šu...k.

Anonymous said...

Odakle god da je zar vam je ovo doktor za diku i primjer
http://doktor-adzic-vikao-na-pacijentkinju.blogspot.com/2012_03_01_archive.html
Kardio odjeljenje u BOLNICI u Doboju i ne postoji tu je grupa ljekara na čelu sa tim tipom neotesanim da te BOG sačuva.Neka ga vara i treba da ga vara kad je takav prema pacijentima ni ukući nije sigirno bolji.

Anonymous said...

Najzad SMJENIŠE tog internistu u našoj bolnici Marka Adžića,vratio se pravi ljekar i čovjek prije svega Simo Antonić.Tog sirovinu su ostavili za neku jedinicu kardiologije ali ga pod hitno treba maknuti i odatle.Moja porodica je pokrenula postupak protiv njega zbog bezobraznog odnosa i nehumanog postupka u liječenju ali nam sada prijeti TUŽBOM!Ali znam da neće moji stat na tome pomoć su nam ponudili u materijalnim troškovima za tužbu i ostali iz rodbine i tom nečovjeku ćemo sigurno stati na rep u kraj!!!

Anonymous said...

Bože! Boze! Pa vi ste svi ludi! Nemate drugi problema pa da se bavite Svjetlanom i Markom! Ljudi zive svoj zivot

Unknown said...

Nažalost, naglašavam nažalost, pročitala sam sve komentare vezane za dobojsku bolnicu, ja sam mislila da smo samo mi kao familija imali tu zlu sreću da smo izgubili voljenu nam osobu u toj bolnici ali sada vidim da je to nešto što se redovito tamo događa.Taj gospodin dr, Marko Adžić nije niti redovito obilazio svoje pacijente a na konsultacije nije niti dozvolio da se dođe do njega, možda čovijek (ako ga se tako može nazvati)ima toliko visoko mišljenje o sebi da sa nama običnim smrtnicima nema šta i razgovarati. Bolnica je u očajnom stanju, ali ne mora biti LJUDSKOST u očajnom stanju. Ovim putem skrećem pozornost inspekcijama zdravstva da ako ništa drugo mogu u svakom slučaju provjeriti ko su im specijalisti na odjelima i na koji način se ti isti liječnici ophode prema pacijentima(ako ih uopće i vide u toku tog liječenja).
Mi naše preminule nemožemo vratiti ali nemojte dozvoliti na najveća kletva za ljude bude "DAJ BOŽE DA SE LIJEČIŠ U DOBOJSKOJ BOLNICI NA INTERNOM ODJELU"
Ožalošćena kćer

Anonymous said...

dvanaest portira ima dobojska bolnica (ni zgrada vlade nema takvo obezbjedjenje) koji ama baš ništa nerade u bolnički krug može ući i izaći ko kad hoće i uraditi šta hoće oni nemaju pojma ni šta se u bolnici dešava ni žašto su oni tu osim da onako prljavi i pijani,neuredni sa bolničkog konta svakog mjeseca skinu minimalno stopedeset hiljada maraka,koje bi mogle da se bolje upotrijebe.mi gradjani bi bili zadovoljniji da se pare namjenjene zdravstvu podijele zdravstvenim radnicima i menadžmentu bolnice što je suština a ne na nekakve portire koji smrdljivi i pijani guraju glave u automobile pacijenata tražeći piće ,olovku kalendar bilo šta jer njima sve treba izmedju ostalog nekad su oni idobri jer nude prevoz do grada stanice i bližih destinacija jevtinije nego taksisti(može im se jer taksisti plaćaju porez a oni ne).ima tu joštakvih kao što su portiri al otome drugom prilikom uostalom zna se to gdje bi se sve moglo uštedjet pa da se popravi stanje u dobojskoj bolnici a ne da vrsni ljekari i menadžeri napuštaju bolnicu,gradjani žele kvalitetnu uslugu a to neće moći dobit dok se ne rastjera korov a novac preusmjeri tamo gdje treba i gdje je namijenjen.

Anonymous said...

ovi u bolnici pravi biznismeni naplaćuju parking, otvaraju restorane prodaju ćevape i pivo,štali je sledeće možda kockarnica ili noćni klub a uz to sve što ide sex,droga,piće,možda je to unosnije od liječenja pacijenata ili možda im to ide bolje od ruke.

Anonymous said...

samo vam mogu reci cuvajte se Lazica, grozan doktor.... ja sam zamalo glavu izgubila njegovom krivicom.pozzzz

Anonymous said...

Doktor Marko je jedan od najboljih doktora,budite ljubomorni jer niste ON a ako vam vec toliko smeta stisnite muda pa mu uzivo to kazite ;)

Anonymous said...

Imali iko išta pozitivno reći o doktorima dobojske bolnice