2/14/07

Kako Dobojski poreznici štite kriminalce

Prije nekoliko dana Siniša Đorđević, dobojski advokat i vlasnik sumnjivo privatizovane firme «Mesopromet», istjerao je inspektore dobojske poreske uprave iz prostorija «Mesoprometa». Inspektori su se požalili direktoru dobojske poreske uprave Stanislavu Kuzmanoviću, očekujući od njega zaštitu i podnošenje krivične prijave protiv Siniše Đorđevića. Iako je to bila njegova zakonska i moralna obaveza, direktor dobojske poreske uprave nije zaštitio svoje inspektore, nije podnio krivičnu prijavu i nije obezbijedio naplatu više od 100.000 maraka budžetskih prihoda, koliko Siniša Đorđević duguje po osnovu neplaćenih poreza i doprinosa. Čak šta više, poslije ovog slučaja direktor dobojske poreske uprave se izvinjavao Siniši Đorđeviću. Na ovaj način direktor dobojske poreske uprave je poslao jasne poruke svojim inspektorima da zaobilaze dobojske moćnike i dobojskim kriminalcima da mirno spavaju dok je on na čelu dobojske poreske uprave. Radnici najamnici u «Mesoprometu» i dalje će svaka tri mjeseca od Siniše Đorđevića primati na ruke 200 KM i neće biti penziono i zdravstveno osigurani.

Stanislav Kuzmanović je već deset godina na čelu dobojske poreske uprave. Poslije svakih izbora i promjene vlada Stanislav Kuzmanović promijeni političku stranku. Prema pouzdanim informacijama sadašnji direktor poreske uprave sa grupom inspektora pruža zaštitu velikim utajivačima poreza. Nekoliko inspektora poreske uprave steklo je zavidnu imovinu bavići se reketiranjem i štiteći utajivače poreza. Dobri poznavaoci prilika tvrde da se uz blagoslov poreznika godišnje utaji više od 10 miliona maraka poreza i doprinosa na području dobojske opštine.

Najveći dobojski utajivači poreza, koji imaju zaštitu sadašnjeg direktora poreske uprave, su «Slatka tajna», «Građpromet», «Autokomerc», «Total trejd», «Dejankomerc», «Bolero», «Košuta», DSW, »Elta-kabel», «Bato petrol», «Merkur», «Bijelić petrol», «Dijamant», šljunkare i još neke firme. Poreske utaje i carinske prevare omogućile su «Bati petrolu» i sličnim da za nekoliko godina steknu kapital vrijedan više miliona maraka. Ovakav poreski režim odgovara i Milanu Ninkoviću, kome se toleriše neplaćanje poreza za šljunkaru i prodaja švercovanog goriva na pumpi «Bijelić petrola».

11 comments:

Anonymous said...

Jebes takve poreznike kada ih Djordjevic tako tijera ko kerove.

Anonymous said...

Destet posto ste u pravu od nabrojanih firmi ali...
Kamo srece da ne idemo traziti posao, kupovati robu u obliznja sela Krasevo,Brijesnica, gradic Jelah itd... Zar Doboju ne trebaju firme u kojima ce gradjani Doboja naci zaposlenje?
Zasto Doboju smeta apolitican direktor poreske uprave koji se ne mijenja zajedno sa politickim strankama? Pitam se ko li zeli njegovo radno mjesto,da ovako pise. Kuzmanovicu zena nije zaposlena,i ostala porodica,a sigurno je mogla biti ako je istina sto pisete...
Doboj vapi za radnim mjestima i jakim privrednim subjektima.

Anonymous said...

ZABORAVILI STE PREMIJER,AGROMIX I TRGOTRANSPORT.
I ZABORAVILI STE DA JE TOM ISTOM KARASIJU MILENKO CVIJANOVIC ZAOOSLIO KCERKU U ELEKTRO-DOBOJU

Anonymous said...

mojega je taj direktor apolitičan kao što piše ovaj drugi tip, kako zna da su ljudi 10% u pravu? Kako zna za onih 10%?

Anonymous said...

Ovaj tekst dovodi do zakljucka da svi koji rade su lopovi... Tako razmisljanje je dovelo do toga da je Doboj dosao do ovog stanja u kome se nalazi;radnici bez posla, privreda bez privrede...
Medju nabrojanim firmama 10% su bili pod zastitom dobojske politike, a medju nabrojanim firmama ima i onih koji su bili na udaru dobojskih politicara i pravim cudom jos su opstale...

Anonymous said...

e sad agromix neznam sta radi a anonimus ako te nesto zanima za firmu premier pisi na mail panic_ivan@hotmail.com pa cu ja ukratko da ti odogovorim

Anonymous said...

Pa gospodine evo vam prilike da sve potanko i natenane objasnite sto se tice poslovanja firme premier.
Imat ce te za to na raspolaganju 60 dana pa polako.
Nek ti je bog na pomoci.

Anonymous said...

prodje i vise od 60 dana a Bog izgleda nema nista sa tim

Anonymous said...

Prođože i 2 godine Premijer propade! Može poslovati samo sa Trudbenikom, kao što je nafrakana gospođa i poslovala sa Bukejlovićem dok je bio PREMIJER.
Što gospođa nadobdna prodade onaj stan u Vidovdanskom, mali mangupčiću?

Anonymous said...

SVE DOK NARODU SJEROTINJI NE DOĐE DO GUŠE PA NEUZMU KALAŠNIKOVE I NE POBIJU TI LIPOVA NEĆE BITI DOLE REDA, TO ĆE BIT JEDNOM A SVI SU PODPLAĆENI DA IM TO DOPUSTE. DOK NE PUKNE !!! KOMENTAR IZ NJEMAČKE.

Tako Mlada said...

Ima se -može se,šta se odmah ljutite,svi bi mi da možemo,ovako neka uživa makar neko ko zna.