9/19/08

Grad lopova i lažnih popova

Prošlo je mnogo godina otkad sam otišao i Doboja. Za ovaj grad me još vežu rodbina, prijatelji i sjećanja na neka bolja vremena. Jednom godišnje dođem u moj, već bivši grad. Poslednji put sam bio u avgustu ove godine. Pričalo se o jesenjim lokalnim izborima. Jedni kažu da se ništa neće promijeniti, drugi opet, da bi možda vlast mogla biti promijenjena.

Malo je toga ostalo isto, svih ovih godina u Doboju. Vrijeme je ovdje stalo samo za Jaska Talijana i Alagu. Sve drugo se mijenja, uglavnom na lošije. Nove stambene zgrade, tržni centri, otvoreni bazeni, obnovljena željeznička stanica, našminkana gradina i radovi u glavnoj ulici i parku su vjerovatno dobre promjene u Doboju. Loše promjene su nezaposlenost, uništene firme, oronule fasade, zgrada na mom dječijem igralištu, saobraćajni haos, kladionice na svakom koraku, duboke nacionalne i stranačke podjele. Na lokalnoj televiziji gledao sam gradonačelnika. Mučio se dok je čitao nekakav govor. Rekli su mi da se ponovo kandidovao i da će ga podržati muslimani. Dosta njih misli da bi mogao biti ponovo izabran, jer nema jaku konkurenciju na izborima. Katastrofa. Teško mom Doboju sa ovakvim političarima.

Kriminal je riječ koja se najčešće može čuti u Doboju. Većina Dobojlija misli da su kriminalci svi političari, direktori javnih preduzeća i vlasnici privatnih firmi. Stiče se utisak da ovdje nema protivnika kriminala. U Doboju niko nije odgovarao zbog pljačke državnih firmi. Direktor, koji je uništio Bosnaprevoz, firmu u kojoj je radio moj otac, sada ima veliku privatnu firmu. Neki seljak je dobio besplatno zemljište kod autobuske stanice, na kojem je izgradio bazene. Predratni radnik na benzinskoj pumpi sada je glavni poslastičar u gradu. Gotovo svi poslovni prostori u glavnoj ulici su postali privatno vlasništvo. Posebno me iznenadilo kada sam čuo da je gradinu jprivatizovao neki tip iz nevladine organizacije, koji je u talu sa načelnikom opštine. U Doboju možete sresti popa, koji vozi skupocjenog chryslera sa diplomatskim tablicama. Kažu da se bavi sumnjivim poslovima i da se lažno predstavlja kao pop.

Kada sam odlazio iz Doboja, vidio sam transparent, na kome je pisalo „Doboj moj grad“. Ko to kaže moj i u ime koga? Oni koji otimaju moj i naš Doboj. Na pamet mi pade stara, dobra pjesma „Nikad se neću vratit u svoj rodni grad“. Ipak, više bi priličilo da na ulazu u grad piše „Doboj, grad lopova i lažnih popova“.


Ovaj tekst smo dobili putem našeg maila: dobojskamafija[et]gmail.com. Pozivamo i druge da nam pišu.

34 comments:

Anonymous said...

Poslije 5. oktobra ovoga popa treba protjerati iz Doboja, a Obrena i Garića poslati na nekoliko godina u Tunjice.

Anonymous said...

Mala ispravka, na popovom krajzleru nisu diplomatske tablice nego srbijanske ekonomske. Inace u srbiji svaki njihov drzavljanin koji ima otvorenu firmu i inostranstvu i registruje automobil na tu firmu moze da dobije ekonomske tablice. Samim tim oslobodjen je placanja carine na taj automobil. Sam zakon je predvidio tu mogucnost i vecina skupocenih automobila koji se vozi po beogradu su registrovana na te tablice, jer se na taj nacini ustedi i do nekoliko hiljada eura.

Kad hocete nesto da napisete prvo se doooobro raspitajte pa onda nesto napisite. Sa ovim komentarom nisam hteo da ulazim u to da li je pop stekao taj krazler ovako ili onako, nego da skrenem paznju da sledeci put proverite neke informacije pa onda objavite. Samo na taj nacin ovaj blog moze da ima neki smisao....ovako.....da ne pisem dalje.

Pozdrav iz Srbije

Anonymous said...

Čovjeku, koji jednom u godini svrati u Doboj, jasno je sve. Pičke, šta čekate. Obrena, Garića, Kršića, Paleksića, Petričevića, Božičkovića, Stokanovića i ostale treba protjerati iz Doboja 6. oktobra.

Anonymous said...

A sa njima zajedno treba i onog mafijasa Dodika!!!

Anonymous said...

Ma o cemu ti pricas kad si otisao iz Doboja?

Anonymous said...

Gde je sada ona picka Momir Dejanovic koji glumi postenjacinu. Da je sposoban da nesto napravi imao bi nesto. Covek je glup do jaja. Treba ga proterati iz naseg grada

Anonymous said...

Ovaj bivši Dobojlija je bio u pravu, kada je tvrdio da bi u Doboju poslije izbora sve moglo ostati isto. Načelnik opštine sa večernjom školom, seoski đilkoš Garić, opičeni Tešić kao veza sa trulim zapadom, plaćeni novinarčići kao što su Lidija Žarić, Udovičić, Đuričić i drugi.

Anonymous said...

Najebe ti se mame Udovicic. Glavom i bradom. Samo, da znas da me i tvoj sef placa. Nabijem te na kurac....
C. Udovicic

Anonymous said...

Znači, Cvele prizano si da si Obrenov i još nečiji plaćenik. Primaš dvije plate, dok sirotinja nema posla i gladuje. Takav kao ti su najopasniji.

Anonymous said...

dok god dobro placaju ja cu pisat boli me kurac nemam nista ni od jedni ni od drugi a bogami ni od treci
C.U.

Anonymous said...

Pravi tekst o blogovima je na
http://dobojskenovine.blogspot.com/
Covjek je tamo napisao šta misli o ovome, nemojte da se predstavljate u njegovo ime.
Udovicica licno poznajem i znam da je pošten i nadaren novinar kakav se rijetko rađa.

Anonymous said...

U vezi Fokusa, sve je Obren dogovorio sa urednikom Šipovcem. Njemu redovno daje, ne malu lovu. Ja s tim stvarno nemam ništa, ovo je klasičan reket. Da budem potpuno iskren, meni je sve ovo gadljivo.

C. Udovicic

stringer said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Evo i ja prvi puta da se ukljucim u ovu diskusiju. Nemojte da blatite Udovicica. Bezbroj izjava sam mu dao i sve je korektno objavio.
Potpisujete se u njegovo ime, a znam da on ne pise tako.
Ja sam kritikovao Obrena, ali znam da Obren ne placa Fokus niti im daje pare. I Cekina komisija je korektno obavila posao u Opstini.

Momir Dejanović
Centar za humanu politiku

Anonymous said...

Cvjetko, nisi ispričao svu priču oko tebe, Obrena i Fokusa. Ti znaš da ja sve znam i da pripadam onima koji za tebe tvrde da si novinarska legenda. Mislim da si trebao reći da ti je Obren prvo plaćao smještaj u hotelu, a nakon toga kiriju za stan. Ponekad ti ulete neku lovu, a to u ime Obrena najčešće radi Uroš Krulj. Ovo je puna ili dopunjena istina oko Obrenovog tala sa tobom, tvojim urednikom i Fokusom.

Rade N. Tešić

Anonymous said...

Vidite kako se sada Momir Dejanovic dodvorava. U kampanji je podrzavao SNSD-ovce i kada vidi da su izgubili pokusava da se dodvori Obrenu. Nada se da ce ga vratiti na funkciju direktora Dobojinvesta.
On je bio u SDS-u i zajedno s njima krao a sada glumi postenjacinu.
Zalosni ste svi vi u Doboju.

Anonymous said...

Slazem se. Jos je gore sto taj Dejanovic stalno govori MI, a svi znaju da je on sam u njegovoj tzv. nevladinoj organizaciji.
Amerikanci koji su finansirali jedan projekat shvatili su da izmislja ankete i istrazivanja. Zato su mu dali otkaz, a on sada nezna na koju ce stranu SDS-u ili SNSD-ovacima...

Anonymous said...

Ja sam mislio da taj Dejanovic nije bio u SDS-u ali sada su mi mnoge stvari jasne. On je znaci njihov otpad.

Anonymous said...

I can not believe that this is all true what is written about Cvetko.

Viki

Anonymous said...

Oda dupetu-glavi

- Ja sam krmak debeli,
-S brda iznad Maglaja,
-Mene strasno veseli,
-ova silna graja-jaja

Kakva propast, kakva propast

-Ja senikad ne kupam,
-I pomalo smrduckam,
-Ali se ne srdim,
-Vec pomalo prdim

Ne prdi, ne prdi

-Ja sam krmak debeli,

PROPALI SMO, PROPALI

Posvecujem - Davoru Vidakovicu

Momir Dejanovic
Centar za humanu politiku

Anonymous said...

KRAJ SDS-a se blizi U DOBOJU

Anonymous said...

Mene samo interesuje tajna njihovog uspjeha,poznato je da vecina prije devedesetih nije imala nista,a sada posjeduju po nekoliko stanova,poslovni prostora...da ne nabrajam vise.Svi kazete lopovi vi ste ih izabrali za stotinjak maraka dajete im glasove,kusajte sad kasu koju su vam zakuvali,a oni ce kavijar.Oni su svi bili u misijim rupama dok je bjeda branila njihova leda.

Anonymous said...

Gledajte Insajder na b92 o privatizaciji,i sve ce vam biti jasno

Anonymous said...

прочитајте цео блог прилично добро

Anonymous said...

CNN ODGOVORAN ZA SREBRENICU

Poćetak

Nije mi namjera ovdje da osporavam zločin koji se desio u Srebrenici. Kako u Srebrenici tako naravno i u bilo kojem drugome selu ili gradu u bivšoj Jugoslovenskoj republici BiH. Ovdje bi da se usmjerim u jednom drugom pravcu koji prolazi nezapaženo zahvaljujući zapadnim poslušnicima kako kod nas tako i u svijetu. Dovoljno je da se sjetimo početka sukoba u BiH i zapadnih televiziskih i novinskih agencija koje su zahvaljujući tadašnjoj zapadu naklonjenoj ali i naivnoj politici SDS (lako je sada govoriti) dopušteno ovim medijskim kućama da obilaze gradove, ratišta i sabirne centre (de fakto zarobljeničke logore) i izviještavaju o njima. Dolaskom u Prijedor svi znamo šta se desilo. Novinarska ekipa je ušla u bivši kokšinjac, tadašnju ostavu i preko žice pozvala okolne zatočenike da im se približe kako bi ih mogli slikati i tako dobiti privid "Koncentracijonih Logora" iz drugoga sv. rata. Te slike su obišle svijet i Srbija zajedno sa R.Srpskom su dobili famozne tz. Međunarodne sankcije. Malo poslije toga zapadne nezavisne kuće su otkrile da se radi o čistom falsifikatu. To naravno nije uticalo na Zapadnu Međunarodnu zajednicu, jer su postigli što su htjeli. Šta se desilo kasnije? Taj sabirni centar je raspušten i ti zatočenici su pošteni na slobodu odnosno razmijenjni su. Znači čim su prešli na Muslimansku stranu odmah su uzeli puške u ruke i na Republiku Srpsku. Par godina kasnije desila se Srebrenica. Odnosno vojna operacija Vojske i Policije Bosanskh Srba. Nakon te akcije i osvajanja Srebrenice došlo je do etničkog čisćenja i egzodusa Muslimanskog stanovništva. Gneral Mladić i ko sve još uz njega (to još nije poznato) imali su ispred sebe da donesu odluku. Da li pustiti Muslimanske jedinice Nasera Orića da slobodno pređu na Muslimansku stranu pomoću Zapadnoga Umprofora ili da ih sve pobiju. Šta su odlučili to svi znamo. E sada se postavlja pitanje da li bi sve oni to isto učinili da nije bilo slučaja Prijedor i Međ.sankcija pored svega što je dokazano poslije i što sam već naveo. Zapadni mediji i vlade kao njihovi naručioci su napravili takvo stanje da uzimanje ratnih zarobljenika i njihovo zatvaranje bude nemoguće. Znači oni vaše ljude zatvaraju i ubijaju a vi odnosno Bosanski Srbi pošto vas Muslimani napadnu i vi neke od njih zarobite, morate ih razmijeniti sve inače će proglasiti da držite logore smrti. U svim ratovima koji su se vodili do sada postojali su zarobljenički logori ili zatvori. I zna se kada se rat završi svi zarobljenici se puštaju sa svih strana ili ih pobijedonosna strana drži još par godina na prinudnom radu. Međutim zapadni mediji su mislili da su oni iznad situacije i tako svoji grubim i glupim uplitanjem u sukob u nekoj tamo stranoj zemlji doveli do strašnih zločina. Mnogi od tih zatočenika kako na Srpskoj tako i na Muslimanskoj i Hrvatskoj strani mogli su i danas biti živi (pošto se i unutar tih logora dešavaju zločini, to znamo).

Southern Comfort

Anonymous said...

CNN ODGOVORAN ZA SREBRENICU
Nastavak:
Da ne govorimo o tome da su oni kao Crveni Krst, Umprofor i ostale međunarone organizacije bili dužne da obilaze te zatvorenike kako u RS tako i u FBIH. I tamo vode spiskove o njima, tretmanu, hrani, odjeći. Oni su sve to mogli da izvedu. Na zapadu su cvijetale ruže nije bio Svjetski rat. Prije par mjeseci sam gledao snimak na CNN koji pokazuje ubijanje zarobljenika negdje dole u Aziji. Snimak napravljen krišom pomoću mobilnoga telefona. Iako se vidi sve jasno i glasno, ubistva i tačka. Ovaj puta kreteni iz CNN napominju gledaoce da nemogu da garantuju autentičnost snimaka. Da, da, da ne mogu da grantuju. A šta uradili u Bosni?
I onda se postavlja pitanje ako je ubijanje ratnih zarobljenika odnosno vojno sposobnih muškraca od 18 pa nadalje kako se navodi u presudi. Znači ne žena i dijece. Ako je to "Genocid" kao što je proglašeno da jeste. Onda se moramo vratiti kroz istoriju i proglasiti sva ovakva ubijanja Genocidom. Znači ubijanje zarobljenih Njemaca od strane Savezničkih snaga i SSSR. I svih ostalih u svim ratovima do sada koje pamtimo u bližoj ili daljnjoj prošlosti. Ili možda idijotska Zapadna diplomatija ima i za ovaj slučaj specijalni slučaj kao i za Kosovo. Mada Srpski Politčki Ološ i njihovi sljedbenici Srpski Pacovi ne vide ovo. Njima je najbitinije da udovolje svojim zapadnim gazdama, samo ne znaju kako to da provuku kroz Srpksi narod da i on to prihvati kao neminovnost. Misle da Srpski Narod niti vidi niti čuje niti zna. Dovoljno je samo ponavljati iz dana u dan iste laži i gluposti na televiziji i sve će biti u redu. Neka se ugledaju na kretenski CNN. Ni on nije više tako oškoperan u prenošenju montiranih izmišljtina i itekako pazi na javno mijenje. Niko više nigdje ne prihvata ništa zdravo za gotovo. Sve se prati i analizira i godinma poslje dešavanja. I onda se donose razne ocijenje. Istina o Srebrenici i ostalim Srebrenicama širom Balkana će tek da dođe. Još ništa nije gotovo. I sve odgovorne strane će da snose odgovrnost ma ko oni bili i odakle dolazili. Nekima nikada neće biti suđeno a neki će dobiti ili su već dobili smiješne kazne (kao npr.Musl. komadant Oric). Ali to neće sakriti istinu i generalni sud javnosti što je najveća istanca svega. O Hagu i njegovim sramnim presudama prema Muslimanskim zločincima kao i o Srpskim stratištima drugi put. Pozdrav svima!

14.02.2010
Southern Comfort

Anonymous said...

gdje je nestao sajt http://dobojskikriminal.blogspot.com ??

Anonymous said...

Dobojski Blog na:
http://southerncomfortdoboj.blogspot.com/

Anonymous said...

Dobojski Blog na:
http://southerncomfortdoboj.blogspot.co

Anonymous said...

Dobojski Blog na:
http://southerncomfortdoboj.blogspot.com

Anonymous said...

Geile Teenies ab 18 live vor der privaten livecam.
Willst du es ihnen besorgen? Melde dich jetzt unverbindlich an und du erhälst sofort 50 Coins für die live cams kostenlos!
Erlebe tabulose [b][url=http://free-teen.org]Teen Webcams[/url][/b]. Gerade erst 18 und schon so sexsüchtig.

[url=http://quickshifters.co.uk/memberlist.php?mode=viewprofile&u=135742]Free Teen[/url]
[url=http://tjasa.net/phpbb1/memberlist.php?mode=viewprofile&u=18390]Teen Livecam[/url]
[url=http://smeonline.biz/smeforum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2798]Amateur Teens[/url]

[url=http://gosoft.co.nz/css/guest/index.php?showforum=1]Free Teen[/url]
[url=http://mykimono.ru/includes/guest/index.php?showforum=1]Teens ab 18[/url]
[url=http://netmoskitam.ru/includes/guest/index.php?showforum=1]Live Teens[/url]

http://alalayh.com/vb/member.php?u=110574 http://grafika.fiksa.net/index.php?subaction=userinfo&user=CamTeeny http://forum.aballey.com/memberlist.php?mode=viewprofile&u=10009 free teen[/url]

Anonymous said...

Survival Of Social Enterprises In The Current Economic ScenarioTOMS Shoes is available all across the United States, Canada and Australia.[url=http://www.cheaptomsbuy.com]Cheap Toms sale[/url] All Where Do They Sell Toms shoes are slip-ons. They usually can be found in a variety of colours, types, fabrics and designs. Readily available in burlap, corduroy and canvas, these sneakers have got a skinny sole and are functional, classy in addition as resilient. They do not have that cumbersome seem like that of sneakers. So, they glimpse terrific when worn with capris, shorts or pants. This variety of footwear would make for your great day-to-day shoe. You'd probably not have any type of issue associated with structural harm or tearing with footwear from Where Do They Sell Toms. The fabric certainly is apparently extremely durable. The leather insoles are also really relaxed and supportive. Purchasers are always advised to buy a pair of Where Do They Sell Toms footwear that match somewhat tight mainly because canvas frequently stretches. This footwear will fit tight for any week or so but they will just be appropriate after a week of have on. Later on the shoe will fit like a glove as well as wearer can have no difficulty with blisters or rubbing.The Least Collection Of Toms Shoes For You Now [url=http://www.onlinetomsoutlet.com]Toms Outlet[/url] The folks at Nike thought it would be great if they could include chips that would record a runners progress with not only GPS technology and display it on their web site Nikeplus. It's a great incentive and allows those who can't get to the race to follow their favorite runner or runners without leaving their office spaces. Nike+ Sportwatch Gps Powered By Tomtom [url=http://www.tomsfans.com]Cheap Toms[/url] You can purchase TOMS for ones Prom parties when they have a selection of glittering; bling shoes which are sure to draw eyeballs towards you and of course these shoes! Or if you need to stand out how the whole crowd you'll be able to want to wear the Artist range. These are flats which are painted by hand and each one is unique of additional. You may want to try the Navy embroidered shoes for ones kids or shoes in colourful checks for tiny tots. They usually have gorgeous wedding shoes line too. If you're one of those who desire to shake a leg and stay really comfortable inside flowing wedding gown, you'll be able to pick the glitters choice of shoes at TOMS! The unique quality of Toms is its blend of design and comfort. The shoes are beautiful, stylish and can be worn anywhere and for any purpose without the slightest worry for their well being. The rubber sole and the canvas materials (for most of them) ensure that the shoes are rough and ready all the time.
Relate Post
http://kerman.ir/forum/index.php/topic,20903.new.html#new
http://www.firstfoodbank.org/?attachment_id=153#comment-75868

Anonymous said...

If you buy shoes to the value of over 30 then shipping is free. The returns policy is also very simple. If the shoes are returned in pristine condition then a full refund is forthcoming.TOMS shoes are often linked to nobility Their unique designs and catchy colors make them a perfect choice for women who love to stand out of the crowd. The shoes from TOMS are more suitable for teenagers and youngsters because of their particular shape and looks. Let me explain you that why should you avail the offer of Cheap Toms Shoes .[url=http://www.cheaptomsonlinebuy.com]Cheap Toms sale[/url] The brand got successful in making its presence felt globally within three years of its conception. Toms Shoes Coupons - Why Do You Need Them [url=http://www.onlinecheaptoms.com]Cheap Toms[/url] When new patients make their appointment with Dr. Stan Mahan, emergency dentist in Toms River, they can mention the online coupon to receive their free whitening for life. This special is not to be combined with any other coupon. [url=http://www.tomsoutletbuy.com]Toms Shoes[/url] A lot has changed since then and today Toms shoes are the epitome of fashion. They are available in many designs such as Wrap Boot, Stitchouts, Cordones, and Botas and a special glitter design only for the ladies. They also have special shoes designed for your wedding! Yes, you might think who would wear such simple shoes for a wedding and that too your own wedding. Well, this is the reality, Toms design no simple shoes and all are great designer wear for people. No wonder it is such a rage amongst people of all ages and wages.

Anonymous said...

best e cigarette, ecigarette, electronic cigarette brands, smokeless cigarettes, e cigarette, electronic cigarettes reviews