6/4/08

Učinite nešto

Zbog opšte beznadežnosti i nemogućnosti da bilo šta osim ovoga što činim uradim, a zbog griže savjesti moramo nešto da uradimo, odnosno da pokušamo uraditi to jest sa tim upoznati one u koje još uvijek vjerujem da mogu i hoće da urade.

Ova priča je iz Doboja grada na tri rijeke koji je planski građen sa dosta parkova i zelenila sa dosta dobrom infrastrukturom ali sve je to bilo do 1990 godine dok na vlast nije došla ova mafija.

Pored velike mogućnosti za širenje zgrade niču po prakovima, na parkinzima, zelenim površinama pa čak u poslednje vreme planiraju je postaviti i na gradski stadion.

Ruše se kuće od dva stana a na njihovo mijesto niče zgrada od 30 stanova, zgrada bez parkinga, zelene površine i tijesnih prilaznih puteva, a regulacioni plan se mijenja svaki dan kada je to u interesu vladajućih mafijaša i njihovih pulena.

Čak se i komunalno preduzeće uključilo u građevinu, rušeći zgradu od od 4 stana a na tom mijsetu zidajući zgrade od 150 stanova pa kad zafali zemlje što poklapa temelj zatvore ulaz u pomoćni stadion a sa dijelom zgrade ulaze i u glavni gradski stadion.

Zgradu rade i na zemljištu organizacije "Složno" koju je mafijaš Milenko Božić preveo na sebe a kupio od novca 200 članova organizacije "Složno" koji nikada nisu dobili nit stan niti novac ( o svemu ovome pisali su svi mediji ali mafijaš se i dalje šeta slobodan i još prodaje zemljište i dijelove zgrada iako svi to u Doboju znaju da to on nemože).

Tužilaštvo i MUP znaju da je Božić Milenko zvani Mećina organizovano prevario 200 najugroženijih ljudi koji su svoje imanje u Federaciji prodali za stambeno riješenje kod Mećine, kupujući imovinu za njihove pare i prevodeći na sebe koji su ga i tužili ali kadgod treba na sud on je u bolnici a zatim sljedeći dan na ulici a za to vrijeme sudije i advokati uzimaju novac i od mećine a i od oštećenih i tako pet godina oštećeni umiru a Mećina sve manje dužan.

Molimo medije da ovo objave a pre toga da se uvjere u istinitost ovog pisma.
Ministarstvo građevine RS da provjeri mogućnost gradnje zgrade dijelom u gradskom stadionu i da li je zaista moguće tako mijenjati regulacioni plan.
Specijalno tužilaštvo ovdje ako nema posla i nema vremena onda neznamo gdje bi imalo.
Molimo vladu RS da preko svojih organa utiče da do ovoga ne dođe i da se zaštiti narod od dobojskih mafijaša, uradite nešto kako bi imali šanse.

6 comments:

Anonymous said...

Posjetite www.dobojskikriminalci.blogger.ba i pridružite se borbi za bolju budućnost RS

Anonymous said...

kako ne moze evo moze da se komentarise

Anonymous said...

U svakom slucaju vrme je doslo hapse se jedan po jedan i valja ima da se pohapse

Anonymous said...

Oda dupetu-glavi

- Ja sam krmak debeli,
-S brda iznad Maglaja,
-Mene strasno veseli,
-ova silna graja-jaja

Kakva propast, kakva propast

-Ja senikad ne kupam,
-I pomalo smrduckam,
-Ali se ne srdim,
-Vec pomalo prdim

Ne prdi, ne prdi

-Ja sam krmak debeli,

PROPALI SMO, PROPALI

Posvecujem - Davoru Vidakovicu

Momir Dejanovic
Centar za humanu politiku

Anonymous said...

Ne zelim ga jos mrtvog niti u zatvoru dok mi ne plati dug u iznosu od 5000,00 KM.

Izvrsio je dosta klasicnih prevara prema mnogim firmama pocev od doboja, teslica, gracanice, tesnja...

Sarajlija said...

Ista je situacija u Istocnom Sarajevu.Pored velikog prostora za sirenje i izgrdanju stambenih jedinica,kod nas zgrade prave tako sto se zbijaju jedna uz drugu ili bolje receno lijepe jedna uz drugu.Park,zelena povrsina igraliste za djecu je strana rijec u Istocnom Sarajevu.