11/5/07

Uroš viri iz lokomotive - Fokus

Za nedavni pokušaj "sječe kadrova" u "Željeznicama RS" odgovoran je Uroš Gostić, iz Kožuha, poslanik u Narodnoj skupštini RS, tvrde u Sindikatu saobraćajno-transportne djelatnosti.

- Po svemu sudeći, Gostić je pokušao da, preko Opštinskog odbora SNSD, izdejstvuje ostavke direktora. Novi kolektivni ugovor je potpisan i sada ćemo imati plate kao i željezničari u FBiH, a radnici su zadovoljni ovim rukovodstvom - kaže Radojica Savić, predsjednik Sindikata saobraćajno-transportne djelatnosti.

Slično mišljenje imaju i u Samostalnom sindikatu mašinovođa, čiji se predstavnici protive pokušajima uklanjanja kadrova u ŽRS.

U žestokom saopštenju za javnost, sindikalci su osudili pokušaj dobojskog SNSD-a da utiče na kadrovsku politiku.

- Sindikat je javno ukazivao na "starca iz sjene", koji manirima Staljina, preko privatizovanog lokalnog komiteta, preduzima mjere na uklanjanju ličnosti - navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

Nezavisni odbornik Vojo Jovanović tvrdi da ga je iz SNSD-a isključio upravo Gostić, zbog toga što se suprotstavio nezakonitoj eksploataciji šljunka.

- Gostić je čovjek u koga članstvo SNSD nema povjerenja i koji zloupotrebljava člansku kartu stranke i prijateljstvo s predsjednikom Dodikom - kaže Jovanović.

On vjeruje da je krajnji cilj Uroša Gostića dovođenje na funkcije bivših kadrova SDS i PDP, koji kroz formalno članstvo u SNSD pokušavaju da ostvare lične interese.

- Jedan od njih jeste Vlado Đurđević Žuti, koga žele da postave na funkciju. To je bivši načelnik dobojske policije, koji je slao ljude da pucaju na tadašnju opoziciju i pristalice Biljane Plavšić kod Prnjavora - tvrdi Jovanović.

Nenad Cvijanović, sadašnji izvršni direktor finansija u ŽRS, prisjeća se vremena kada nije bilo dovoljno kadrova čak ni za listu ove stranke.

- Nije nas bilo mnogo 1998. godine. Izgleda da su Gostiću postali važniji dojučerašnji kadrovi SDS, nego izvorno članstvo - kaže Cvijanović.

C. UDOVIČIĆ | 24.10.2007 | Fokus

8 comments:

Anonymous said...

Dajte malo vise tekstova o tom Urosu zanimljivo je.
Trebalo bi spreciti obavezno prelazenje iz drugih stranaka osim u izuzetnim slucajevima

Anonymous said...

Pišite o tome kako je Uroš prodao Dobojski SNSD Obrenu Petroviću tako što je postavio njegov kadar Dragana Đuranovića.

A i ovaj novi predsjednik SNSDa kojeg je Uroš doveo je šaren, izmjenjao je sve moguće stranke prije SNSDa. Sve ono što nevalja u SDSu prešlo je u SNSD i tamo su glavni.

Anonymous said...

Program Cistka;
begin
for A:=(dio SNSDa:=SDS:=Lopovi) to (PDP:=lopovi) do;
U_zatvor(A);
end;
Postene_ljude_na_vlast;
end.

Anonymous said...

Eksplozija u Banjaluci i ubistvo Milana Vukelica govori ponovo o mafiji..citajte o tom dogadaju

Anonymous said...

Znaci SNSD mora konacno promijeniti ime u SNSDS, jer su svi "kadrovi" iz SDS-a presli u novi tim.

Anonymous said...

ovaj nije dobar

ali gdje nadje Sumara kao argument

idiot prozvo plasku da zakopava medicinski otpad kraj bosne!

Anonymous said...

Uros Gostic nije covjek nikakav!!!
To je djubre...ja vam to garantujem,kada svoju familiju(rodbinu) ne gleda,onda shvatite kakav je to covjek.Svoga brata obilazi jedno ili ponekad ni jednom godisnje.Za jako male pare se prodaje!
Ma djubre od covjeka,vjerujte meni...Mafija!!!!!!!!!

Anonymous said...

Kad mu familija ne bi zabijala noz uledja gdje god stignu mozda bi i imao razloga da ih posjeti! A samo djubre moze ostaviti komentar kao taj jer pojma nema o njegovoj familij i koliko je ucinio za sve njih! ko zasluzi postovanje taj ga i dobije. I bas ti se treba vjerovati jer si ocito jako upucen u situaciju, to jest, clan si te porodice pa ti nije tesko jos jedan noz zabit! i ko je sad djubre?