4/19/08

Kadrovi sa mafijaške liste

Zašto u dobojskoj policiji, pravosuđu, inspekcijama i drugim institucijama vlasti nema sposobnih, poštenih i hrabrih, ili narodski rečeno, onih koji imaju muda? Ili, ko to odlučuje u Doboju ko će biti tužilac ili policijski inspektor za privredni i organizovani kriminal, načelnik CJB, šef ili inspektor u poreskoj upravi, predsjednik suda, pravobranilac ili druga bitna faca u nekoj od institucija vlasti? Zašto u Doboju u lokalnim, entitetskim i državnim organima vlasti i drugim javnim institucijama sva bitna mjesta zauzimaju ljudi koji su uglavnom u službi mafije i njenih interesa? Svakome ko nas uvjeri u suprotno i imenom i prezimenom pokaže na osobu koja radi u institucijama vlasti u interesu naroda i pravde, dodijelićemo nagradu od 100 eura.

Pravi centri moći u Doboju su stranačka mafija SDS-a i SNSD-a. Obren Petrović, Branislav Garić i drugi iz SDS-a već duže vrijeme utiču na kadrovsku politiku i rad kontrolnih institucija vlasti. Oni bitnim osobama iz policije i pravosuđa potpuno javno grade stanove i poslovne prostore, dodjeljuju stipendije, obezbjeđuju posao u lokalnoj administraciji i slično, a ono što rade tajno, može se samo pretpostaviti. Tako su sve bitne osobe u dobojskom pravosuđu i policiji na Obrenovoj i Garićevoj platnoj listi.

U dobojskom SNSD-u grupa političkih naivaca je pokušala pokrenuti pitanje smjene nekih direktora u javnim preduzećima i drugih bitnih osoba, o čijem imenovanju odlučuje Vlada RS. Sve je ostalo na pokušaju, jer su Uroš Gostić, Stojan Lazarević i još neki ovoj grupi dali do znanja da kriminalac Milenko Cvijanović iz Elektro Doboja, direktor Gradske toplane u Doboju i još neki imaju njihovu političku zaštitu. Ne treba isključiti ni perverznu mogućnost da Obren Petrović i družina iz SDS-a imaju podršku Uroša Gostića da ostanu na vlasti u Doboju i u narednom četvorogodišnjem mandatu.

Koliko je kadrovska politika u Doboju u službi mafijaških interesa, najbolje pokazuje sledeći primjer. Vojislav Rađa, vlasnik i direktor dobojske firme ŽGP i Stojan Lazarević, narodni poslanik, ponudili su Dušku Brkljaču, bivšem policijskom inspektoru za privredni kriminal vraćanje na stari posao, pod uslovom da na miru ostavi kriminalca Milenka Cvijanovića, direktora Elektro Doboja. Jebeš narod i birače, priču o borbi protiv kriminala i pošteno članstvo dobojskog SNSD-a. Kriminalac Milenko Cvijanović mora ostati nedodirljiv, jer je na redu realizacija projekta izgradnje hidrocentrala na rijeci Bosni. Upućeni kažu da se po jednoj hidrocentrali može zavrnuti nekoliko desetina miliona maraka, a od ovog posla koristi mogu imati Cvijanović, Dodik, Gostić, Paravac, Simić, Lazarević, Rađa i drugi.